Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 30. maaliskuuta 2022

Jomtien Beachin rantatuolielämää, osa 2

Usein Pattayalla asuvat puhuvat Pattayan rannasta ja sen kaupunginosassa Jomtienilla majaansa pitävät vastavasti Jomtienin rannasta. Mutta väliin mahtuu myös Dongtan Beach, joka on käveltävissä rantahiekkaa myöten yhdessä Jomtien Beachin kanssa. Sitten väliin tulee Kukkula tai Buddha Hill, jonka toisella puolen on Pattaya Beach. Hiekkarantaa lienee näissä kolmessa 15 kilometrin paikkeilla.

Kun en juuri Pattaya Cityn rantaan ole tutustunut, en sen toiminnosta tai palveluista juuri tiedä. Viime vuosina rantoja on kunnostettu paljon isolla rahalla mikä jatkuu edelleen. Tätäkin kirjoittaessani eteläisen Jomtienin kohdalla on kaksi isoa hiekkalaivaa, jotka tuovat mereltä maa-ainesta rannan leventämiseksi ja kunnostamiseksi. Pattaya City aikoo pitää puolensa, kun turistit joskus Covid-19 pandemian jälkeen palaavat.

Ranta on myös monen, samaa sukupuolta olevan pariskunnan suosiossa. Siellä liehuvat sateenkaariliput yhdessä Suomen ja Lemminkäisen sekä muiden maiden lippujen kanssa. Joukkoon mahtuu lento- ja rantajalkapallokentää, Angry Birds leikkipuistoa, vesijettien MM-osakilpailuja, joogaryhmiä ja suomalaisia laulamaan kuorossa jouluisin lauluja.

Varsinkin sesonkiaikaan aurinkovarjojen alla, liikkuu monenlaista kauppiasta. Joku myy nahkavöitä, joku tatuointeja, joku vaatteita, joku jäätelöä sekä lapset lintujen vapautusta ja vessapaperia. Sokea saattaa laulaa ansaitakseen jonkun kolikon ja jalkansa menettänyt tai joku muu kerjää muuten vaan ilman laulutaitoa.

Pitkän rannan kirjavasta elämästä riittäisi monta tarinaa. Joskus kuuluu varoituksen ääni, jolloin alkaa aikamoinen vilske, kun kaippiaista iso osa pakenee juoksujalkaa kuka minnekin. Pian ilmestyvät virkapukuiset tarkoituksenaan etsiä luvattomia kauppiaita. Usein toviksi jäljelle jäävät vain rantapaikkojen pitäjät, manikyrististit, hierojat sekä auringonpalvojat eli asiakkaat. Minäkin monesti heidän joukossaan.

Aurinkotuolipaikkojen välissä on myös rantakaistaleita, joille voi mennä makuualustansa kanssa. Usein rannan tuntumassa näkee kitaransoittajan laulamassa laulujaan. Se kerää kuulijoita, joista osa laulaa mukana tai lyö tahtia käsillään. Tunnelma on rento, kuten vapaalla ollessa on hyvä ollakin. 

Netissä on paljon hyviä kirjoituksia Jomtien Beachin rantaelämästä eikä minulla ole oikeastaan mitään uutta kerrottavaa. Nyt kello 7 ilma näyttää suotuisalta, joten ehkä otamme Chicagon miehen kanssa Bolt-taksin, karautamme ison temppelin puolelle satamaan, josta jatkamme laivalla päiväksi tai pariksi kymmenen kilometrin päässä olevalle Koh Larnin saarelle. 

Ei kommentteja: