Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 11. tammikuuta 2022

Thaimaan viisumeista

Tällä kertaa olen tullut Thaimaahan turustiviisumilla 60+30 vrk. Joka tarkoittaa, että ennen kuin 60 päivää on kulunut, pitää hakea Immigrationista 30 päivää lisää ja maksaa siitä 1900 bahtia. Simppeli juttu, yksi kaavake, passi liitteineen ja yksi tai kaksi valokuvaa, eikö niin? 

Netti, kadunkulmat, aurinkovarjojen alustat ja monet muut paikat ovat täynnä - tai ainakin heitä on paljon - toinen toistaan luotettavampia ja ystävällisiä tiedonvälityspisteitä. Niistä olin kuullut, että ulkomaalaisvirastosta sai ainakin koronan alussa 30 päivän sijaan pitämmänkin jatkoajan mutkattomasti. Tätä ajattelin selvittää ja laitoin Googleen hakusanoiksi "jatkoviisumi Thaimaahan". 

Lähes ensimmäisenä sieltä pomppasi Suomi24-palstalla käyty keskustelu, mistä kopioin tähän alle kolme pätkää kuinka sivistyneet suomalaiset auttavat toisiaan pulmatilanteissa laidasta laitaan. Heidän puoleensa onkin mukava ja luotettavaa turistin kääntyä:

"Olen lähdössä marraskuun lopulla thaimaahan 5 kuukaudeksi. Miten tuon matkan saa järjestettyä että pääsee vielä takaisinkin ilman sakkoja? Viisumi hommattava vai kuinka? Olen ihan pihalla näistä. Kiitos."

Ja tähän vastaus: "Aloittaja on todella pihalla kuten suurin osa sinne matkustavista suomalaisjunteista."

Mutta oli joukossa ystävällistäkin väkeä, josta tässä yksi näyte: "Kuten huomaat, asialliseen kysymykseen et täältä vastausta saa. suosittelen tutustumaan thaimaan suurlähetystön sivuihin, siellä eri viisumeihin. löytyy myös härmän kielellä jos tarvit. muitakin mahdollisuuksia on mutta en nyt niistä ala kirjoittelemaan. onnea matkaan.!"

Kohteliaskaan vastaus ja ohje suurlähetystön sivuista ei antanut vastausta kysymykseeni : "Voinko tällä hetkellä saada 90 vuorokauden viisumiin millään tavalla virallisesti jatkoa muuten kuin käymällä ulkomailla?" Silloinkaan kyseessä ei taida olla enää minkään jatko, vaan kokonaan uusi asia?

Varmaa, tietoon ja omakohtaiseen kokemukseen perustuvaa vastausta en löytänyt, joten oli luovutettava tai jatkettava tavalla tai toisella. Kun en kuulu luovuttajiin, jatkoin. Koska kielitaitoni kotikielen lisäksi on olematon, tarvitsin apua, jota myös hankin. Niinpä eilen olin täyttämässä pitkien jonojen keskellä lisäkaavakkeita thaikielen taitajan, paikallisen rouvan kanssa, jolla on suomalainen puoliso.

Vastaavasti hänen englantinsa on ehkä lähes yhtä puutteellista kuin omani, joten faktaa ei ole vielä tarjolla. Kaavakkeita täytimme siis lisää tai minä vain allekirjoitin. Siitä kaikesta tein tulkinnan, että yli 30 vuorokauden jatkoja voi ainakin hakea. Mutta miten tässä lopulta käy, ei vielä selvinnyt, sillä jonotus päättyi sisäpuolelle ovisuuhun. Miesvirkailija tutki paperinippuni, laittoi päivämäärän ja ajan: "Jan 20, 8.30" sekä näytti ulko-ovea. Joten silloin jatketaan ja kerrotaan sen jälkeen muillekin. 

Ei kommentteja: