Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 20. tammikuuta 2022

Intohimona alkoholi

Muutama päivä sitten laitoin toviksi Facebookin sivuille profiilikuvakseni alkoholittoman Heineken-oluen pullon kuvan. Huomasin sen pysäyttäneen jonkun henkisen hissin kerrosten välillä tai juoman menneen muuten väärään kurkkuun. Heh heh... 😂 ajattelin. Jos alkoholia menee väärään kurkkuun, saattaa tulla väärä mies juovuksiin, eikö niin? Sanon mies siksi, että kommentoijien joukossa ei ollut naisia. 

Parikin "juomien asiantuntijaa" sanoi alkoholittoman oluen olevan kuin ruunan kusta. Heh heh... 🤣, ajattelin uudelleen. Voidakseen verrata on tietenkin juotava molempia. Minulla ei tähän ole ollut tarvetta, vaikka erilaisia nesteitä on jonkun verran tullut maisteltua.

Silti juomiseni on ollut läheisilleni suurempi ongelma kuin itselleni. Erään määritelmän mukaan, jonka voin hyväksyä, olen juonut liikaa liian lyhyessä ajassa: "Jos juominen tuottaa jatkuvan ongelman elämän jollekin osalle, voi pitää itseään alkoholistina tai ainakin olevansa menossa kohti sitä."

Tuotin juomisellani jatkuvan ongelman läheisilleni, joten siksikin muutin tapojani. Koska olen mustavalkoinen kuin yksi kuudesta, Soini-niminen koiranpentu Laosin rajalla, osaomistuskoira Niilo tai Zoomer skootteri, lopetin käytön kokonaan. Mutta näytän tuottavan edelleen ongelmia suhtautimisellani alkoholiin, sillä nyt jollain jää herne nenään koska en käytä sitä.

Tuntuukin, että minusta on tullut joillekin kävelevä omatunto, vaikken puhuisi mitään. Voin hyvin sanoa, että yksi elämäni intohimoista on eri muodoissaan ollut alkoholi. Ryyppään tai en. Se on ollut elämänkouluni peruspilareita, jonka avulla voi joutua tuhon tielle, löytää itsensä tai ei kumpaakaan. Olenkin joskus sanaillut aiheesta julkisesti muun muassa Thaimaan Suomalaisen päätoimittajan kanssa. Hän sanoo minulle, että juo koska voi ja minä sanon, etten juo, koska voin olla juomatta.

Alkoholi herättää monissa intohimoja kuten uskonto ja politiikkakin. Jos joku ei alkoa syystä tai toisesta käytä, on hän alati enemmistön puristuksessa. Jopa niin, että hän toivoo joissakin tilaisuuksissa maljansa näyttävän alkoholilta. Jos seurueessa on kymmenen ihmistä, joista yhdeksän käyttää prosenttijuomia, mutta yksi ei, juomattomuus kiinnostaa enemmän kuin muiden juominen. He pystyvät rentoutumaan vasta, kun saavat hyväksyttävän selityksen päihteettömyyteen, joka on hyvää vauhtia pilaamassa muiden ilon olemalla pahimmillaan koko illan selvinpäin. 


1 kommentti:

Ajatuksia kalenterissa kirjoitti...

Huomenta!

Haastan sut päivätehtävään nimeltä yllätysresepti! Otatko haasteen vastaan?💛


https://jasukuvaa.blogspot.com/