Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 20. joulukuuta 2021

Thaimaan taivaan alla

Voisi sanoa, että kahvikupillisen tai parin ja somevilkaisujen jälkeen aamuihini täällä kuuluu tunti tai pari Thaimaan taivaan alla, kun teen aamukävelyni. Aikaa 3-4 kilometrin matkaan kuluu, sillä pysähtyilen usein. Eniten koirien vuoksi, jotka tulevat tervehtimään. Osa makupalan toivossa, osa odottaa rapsutusta ja osa vain kävelee kappaleen matkaa kanssani.

Monesti syön 100-200 bahtin  aamupalan jossakin rantakadun hotellissa. Joskus taas vain istun jääkylmää Soda Wateria hörppien kotikulman 7-Elevenin portailla. Silloin rutiineihin kuuluu myös punnitus bahtin vaakalla, joka onkin onnistunut pahoittamaan mieleni tällä reissulla monta kertaa jumiutuneella lukemallaan 😖.

Joskus odotan lenkkikaveriani Seven Seasin portilla seuranani altaassa aikoinaan salaa uimassa käyneen jälkeläinen, niin samanvärinen ja -oloinen joka-aamuinen, uskollinen odottaja koira on. Kadun toisella puolella on yhtä uskollinen monen vuoden tuttu, 2T-hotellin veräjänvartija, joka on saanut nimensä Owen englantilaiselta jalkapalloilijalta. Tällä lyhytkarvaisella chihuahualla onkin usein pelipaita päällä.

Kun viime reissulla samaa reittiä kiersin, oli korkean La Santir rakennuksen edessä aina aamuisin useampi linja-auto odottamassa kiinalaisia matkailijoita päivän retkille. Nyt ovat poissa bussit ja turistit. Ei ole näkynyt myöskään saman, valtavan rakennuksen Lapin ystäväänikään vaimoineen. Nimi taisi olla Eino Krunnineva.

La Santirin vieressä on suuri lampi, jonka rannalla on aiemmin asunut katoksessa mies. Hänkin on nyt pois, kuten katoskin, mutta lähistölle on ilmestynyt teltta tai pari, joskus kolmekin asukkaineen. He myös kalastavat lammella tai pyytävät jotain muita veden eläviä. Sitä tekee joskus joku perhekin, josta sain ottaa tänä aamuna valokuvan.

Kakkoskadun aikaisempien vuosien aamun kantapaikkani remontti valmistuu paikalliseen tapaan loivaliikkeisesti ehkä parina päivänä viikossa. Tällä hetkellä en tosin tiedä mitä siihen tulee tai tuleeko mitään. Ei ole lainkaan harviaista, että jotain korjataan suurella innolla, joka saattaa päättyä yhtä salaperäisesti kuin oli alkanutkin valmistumatta koskaan. 

Ei kommentteja: