Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 28. joulukuuta 2021

Laitoin Etelä-Thaimaan matkan hyllylle

Jokunen aika sitten Thaimaan Suomalainen, jonka päätoimittaja on Keronen alias Gizmo julkaisi jutun, joka alkoi näin: "Turha itkeä maahan kaatunutta maitoa, sanotaan. Katamaraani Pattayan ja Hua Hinin välillä lakkasi kulkemasta, mutta tilalle saatiin autolautta Seahorse Pattayalta eteläiseen Songkhlaan. Uusi autolauttayhteys avaa Pattayalla asuville aivan uudenlaisia mahdollisuuksia nähdä jotain muutakin kuin Pattayaa ja lähiympäristöä. Yhdensuuntainen matka kestää lautalla noin 20 tuntia ja Sattahipissä lautan lähtöpaikka on Chuk Samet Pier. Määränpäässä tullaan Songkhlan satamaan. Lauttaan pääsee auton lisäksi myös moottoripyörällä. Lemmikkieläimetkin ovat sallittuja. Hyttivaihtoehtoja on lukuisia." 

Kirjoitan paljon blogeja itselleni tapahtuneesta, mutta harvemmin mitään henkilökohtaisen kriittistä toisesta ihmisestä. Mutta joskus niin teen, kuten nyt. Gizmolla ja minulla oli varsinkin aikoinaan voimissaan puolijulkinen kaveruus/mitätöinti-projekti, jossa vähättelimme ja tölvimme toisiamme. Hän sanoi entistä työnantajaani Sininauhaa ompeluseuraksi ja samaan aikaan hän pitää itseään päätoimittajana. En tiedä hänen työmaansa vaaratekijöitä, mutta Sininauha lienee niitä harvoja ompeluseuroja, jossa tekijä saa joskus työnsä puolesta katsoa 9-millisen piippuun ja vastaavasti asiakas samasta tilanteesta vuosien purtavaa kaltereiden taakse. Keronen joka tapauksessa hankkii leipänsä ja juomansa omalla työllään. Tästä(kin) syystä häntä kunnioitan, sillä yrittäjyys Thaimaassa ei ole ulkomaalaiselle aivan helppoa.

Gizmo sanoo myös harrastavansa tutkivaa journalismia, jonka ansioista on syntynyt hyviäkin kirjoituksia. Jomtien Pattaya Beachin avoin Faceryhmä ei ehkä enää ole tutkimuskohteena, sillä hän sanoi kerran eroavansa ryhmästä, koska siinä on liikaa Soinia. Mutta näppylänsä kullakin, sillä itse vastaavasti luen Thaimaan Suomalaista siksikin, että siinä on paljon Kerosta.

Voi siis olla, että tämä palaute ei häntä tavoita, mutta juttu uudesta laivareitistä hehkutuksen lisäksi tai peräti sijaan olisi ansainnut varoituksen sanan. Kävin nimittäin eilen katsomassa 50 kilometrin päässä sataman, toimiston sekä laivan ja kaikki on Sattahipin kupeessa kuten mainokset lupaavat, mutta....

Laivan satamakaupunki Etelä-Thaimaassa on edelleen ulkoministeriömme varoitusten listalla, jonka ajantasaiset sivut sanovat näin: "Etelä-Thaimaan eteläisimmissä maakunnissa (Narathiwat, Pattani, Songkhla, Yala) on ollut voimassa poikkeustila vuodesta 2005 asti jatkuneiden vakavien levottomuuksien vuoksi. Pommi-iskut rajoittuvat yleensä vain eteläisimpiin maakuntiin, mutta myös Bangkokissa ja joissain turistikohteissa on ollut viime vuosien aikana pommiräjähdyksiä. Vältä kaikenlaisia mielenosoituksia ja poistu niistä mahdollisimman pian. Seuraa ja noudata paikallisviranomaisten antamia ohjeita ja määräyksiä. Seuraa myös paikallista ja kansainvälistä mediaa sekä suurlähetystön Facebook- ja verkkosivuja."

Tästä syystä saattaa vakuutusyhtiö sulkea korvauskukkaronsa, jos jotain tapahtuisi, joten siirrän suosiolla matkaani jonnekin toiseen ajankohtaan tai kohteeseen. Toivon myös Thaimaan Suomalaisen lukijana kyseisen aviisin ulottavan tutkivaa journalismiaan myös omiin juttuihin. Sillä niiden ansiosta joku kaltaiseni kummajainen saattaa vaikka harkita jonnekin lähtemistä.

Lopuksi Tero Niemelle Jomtien Pattaya Beach -ryhmän jäsenenä julkinen kiitos, kun sytytit valon jakamalla sivuilla ulkoministeriömme tiedotteen. 

Ei kommentteja: