Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 13. elokuuta 2021

Närästyksensä kullakin

Käytän paljon aikaa sosiaalisessa mediassa. Ehkä yksi syy on korona, joka nitisti virikemahdollisuuksia. Toisaalta minusta on mukava seurata ihmisten kiinnostusten kohteita ja ylipäätään sitä mitä he jakavat muille välillä omasta elämästään ja välillä muiden. Usein elämöin itsekin mukana. 

Mutta sekään ei näytä sopivan kaikille, vaan aiheuttaa myös vatsanpuruja tai muita närästyksiä. Tämän sai huomata oiva kaverini Rolf Rautiainen jakaessaan pieniä videonpätkiä esimerkiksi talonrakennusprojektista Thaimaassa, olisiko Roi Etissä tai siellä päin. Pääosin hän julkaisee näitä ylläpitämällään palstalla "Arkista elämää Thaimaassa". Samoja klippejä hän on jakanut harkintansa mukaan muillakin palstoilla, joka ei näköjään istukaan kaikille.

Jopa yhden ryhmän ylläpitäjä ohjeistaa kuinka olisi hyvä uutisoida pilareiden valuista ja niin edelleen. Mutta ei siinä kaikki, sillä hammasten kiristystä aiheuttaa myös kuinka Rofa kertoo banaaneista tai tahmariisin pyörittämisestä palloksi. Joten jokaisella on pienuutensa, myös minulla. Voi olla, jos joku tulisi kasvattamaan banaaneja tai riisiä pihaani ilman suostumustani, parahtaisin minäkin. Mutta nyt riisipalloja pyöritetään ja banaanin elämää seurataan tuhansienkin kilometrien päässä, joten tähän saakka ei tällä kertaa pienuuteni yllä. Omissa laitteissani onkin säätönappi, jonka avulla voin päättää mitä somessa katson, luen tai milloinkin kuuntelen.

Ehkä ymmärrykseni tulee omasta pienuudesta, sillä pienistä asioista löydän usein itseni. Olen kertonut sillanpielessä kasvavista pajunkissoista, kahden mamukasvin, karhunkierron ja jättibalsamin mittelöstä kumpi vetää pitemmän korren tai pihamaallani luikertelevasta lierosta nimeltä vaskikäärme. Ehkä kirjoitan niistä siksikin, että niiden eloon voin vaikuttaa enemmän kuin suurvaltojen päämiesten tekemisiin. Toivonkin, että kukin jakaa somessa edelleen haluamallaan tavalla, haluamistaan aiheista ja jättää sivuun vain henkilökohtaisuuksiin menevät loukkaukset. Niistä olen saanut osani varsinkin, kun kirjoitan thaimaalaisista, ilman kahleita elävistä koirista. Enkä aina ymmärrä miksi ihmiset matkustavat tai peräti muuttavat paikkaan, jossa heidän mielestään asuu vain tyhmä kantaväestö ja heidän keskuudessa tuhansia vuosia samalla tavoin eläneet koirat. 


2 kommenttia:

MOIkku kirjoitti...

Voin sen sinulle Jorma yv.nä kertoa miksi tänne muutin.

For life kirjoitti...

Mielelläni sen kuulisin, kuka sitten oletkin...