Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 10. elokuuta 2021

Myllykylän laavu

Myllykylän laavu on tuonut elämää osin prinsessa Ruususen unta nukkuvaan, eteläisen Tuusulan kylään. Kun kerran kesän mittaan tallustelin postilaatikolleni, oli Soiniityntien sillanpieleen pysäköity kaksi mopoautoa. Ihmisiä vaan ei näkynyt missään. Ajattelin, että minäpä vähän seurailen tilannetta. Eikä aikaakaan, kun ylläpitämiäni Jokilaakson polkuja myöten paikalle hipsi neljä nuorta telttoineen, makuupusseineen ja muine varusteineen. Minä heiltä kysäisin, että mistäpä eläkkeeni tulevat maksajat tulevat? Olivat olleet Myllykylän laavulla yötä. Tuntui mukavalta. Sanoin, että jos haluatte tulla toistekin seudulle yöksi, voitte laittaa teltat myös Jokilaaksoon, niin tarjoan paikan lisäksi roska-astian, uintimahdollisuuden, suihkun ja puuceen. Hieno tapaaminen upeiden nuorten kanssa.

Tänä aamuna ennen kuutta tallustelin taas samaa siltaa. Nyt oli samassa paikassa oikea auto ja teltta. Ulkona kolmet litimärät kengät, sillä yöllä salamoi, ukkosti ja satoi. Aluksi luulin, että kyseessä olivat virolaiset nuoret, mutta erehdyin. Parin tunnin päästä he heräilivät ja kaikkien englanninkieli oli omaanikin huonompaa. Selvisi, että he olivat Tsekin tasavallasta. Yömyöhään hekin olivat olleet menossa laavulle, jonne eivät pimeässä löytäneet.

Laavu on hieno asia, mutta edelleen peräänkuulutan sinne jäteastiaa, vaikka olenkin tullut ehdotukseni kanssa ainakin kertaalleen tyrmätyksi. Viisaimmat tietäjät tai viisastelijat sanoivatkin, että roskat voi viedä kotiinsa, jos on kerran jaksanut tuoda ne sisältöineen laavulle. Nuorille en kuitenkaan ehdottanut, että viekää roskat Tsekkeihin, vaan tarjosin heille Soiniityntien, myös koirille tarkoitetulla uimapaikalla ylläpitämääni roska-astiaa.

Laavulla käy läpi vuoden vapaa-aikaansa viettäviä, joka sekin on mukava asia. Myllykylän Mylly ja jotkut muutkin tekevät työtä sen eteen, että kylä säilyisi ja saisi ajan kanssa myös lisää palveluja. Omalla pienellä panoksellani kuulun tähän joukkoon. Pidän uimapaikkaa siistinä, tarjoan Jokilaaksossa telttailjoille telttapaikan, suihkun, joskus saunan, wc:n ja grillausmahdollisuuden. Välillä joku on käynyt lasten kanssa lammillamme kalassa ja kelien salliessa luistelemassakin. Talvisin Jokilaakson läpi kulkee myös hiihtolatu. Löytyypä Jokilaakson Rabbit Islandilta lemmikkieläimen tuhkauurnallekin paikka. Yhtä poikkeusta lukuunottamatta mitätöntä vieraanvaraisuuttani on käytetty vastuullisesti, joten jatkan valitsemallani tiellä. 

Ei kommentteja: