Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 15. toukokuuta 2021

Väärien valintojen asiantuntija * 282

Elämääni on jo kauan liittynyt oleellisella tavalla pieni, vapaaehtoistyötä tekevä yhdistys. Vuosiensa aikana sillä on ollut useampikin logo, mutta vain yksi ammattilaisen tekemä. Se on tuusulalaisen Sari Rinteen käsiaalaa. Aihe on omani ja suunnittelu Sarin kanssa yhteinen.

Yhtenä aamuna vain olin hänen kotinsa oven takana. Tutustuimme toisiimme ja minä myös Supo-koiraan sekä kissaan, joka karkasi ulos ja jonka nimeä en muista. Mutta sen muistan, että viime vuonna kissa teki ehkä vapauden kaipuussaan useamman kuukauden turneen tai muun, ihmisiltä salatun viihdekiertueen. Sarin kanssa istuimme joka tapauksessa muutaman tunnin. Sekä loimme Suomen kauneimman logon missä jokaisella elementillä on hieno, oma merkityksensä.

Minäpä kerron. Vuodet olivat muokanneet mieltäni, kuten yhdistystäkin. Ehkä kuitenkin aina olen tiennyt mitä logossa halusin olevan. Varsinkin sen jälkeen, kun se lakkasi olemasta vain päihdetyötä tekevä järjestö. Kiitos ja kunnia valmiista logosta kuuluu kuitenkin ehdottomasti Sarille.

Ensinnäkin värit ovat vaihdettavissa. Kuten yöstä päiväksi ja päinvastoin. Mustalla pohjalla on pimeä yö ja taivas, jolla kuu paistaa. Vaalealla pohjalla vastaavasti ilma, päivä ja aurinko.

Suomen kansallislintu, on logossa musta, sillä mustalla joutsenella on aivan oma merkityksensä. Toki se voi olla valkoinenkin. Ylväs lintu ui sinisessä vedessä, joka voi olla yksi maamme tuhansista järvistä tai meri. Joutsenen kaula ja kansalliskukkamme kielon kukkavarsi muodostavat rakkauden, välittämisen ja huolenpidon symbolin, sydämen. Joka on myös yksi elävän elämän tunnusmerkeistä.

Sen sisällä pitävät toisiaan kädestä kiinni kaksi ihmistä, sillä rakkaus ja toisista huolen pitäminen kuuluu meille kaikille. Riippumatta iästä tai sukupuolesta. Logossa on myös vesi, meri tai järvi, sillä ilman vettä ei ole nykyisen kaltaista elämää. Ja maa luonnollisesti. Sitä kuvastaa vihreä nurmi tai niitty, johon on kirjoitettu Elämän tähden.

Ei kommentteja: