Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 10. toukokuuta 2021

Väärien valintojen asiantuntija * 277

Pidän kovasti sanasta "leppoistaminen". Se tuli omakohtaiseen elämään ja sanavarastooni, kun pohdin aikaani silloin, kun en enää myy itseäni kenellekään rahasta. En tiennyt myöskään mitään downshiftaamisesta enkä tuntenut koko sanaa. Minulle ei vaan istunut toteamus, että olen eläkkeellä, koska tiedän monia, isäni ja veljeni mukaanlukien, jotka päästyään eläkkeelle ottivat uuden ansiotyön.

En nimittäin tehnyt samoin, sillä ajattelin kantaneeni sen osan yhteiskuntavastuusta, josta maksetaan taloudellista korvausta. Itse halusin ja haluan olla paljon jouten, käyttää aikaani elämäni ja maailman asioiden ajatteluun ja kantojenkin ottamiseen. Sitä teen usein somemaailmassa, joka on minulle hyvin tärkeä kommunikointitapa.

Muutenkin päivitän elämäni karttaa paljon, sillä se on vähintään yhtä viisasta kuin miljoonien tai muun omaisuuden kerääminen. Ainakin silloin, jos ei aio tehdä omaisuudellaan mitään tai edes hyödyllistä tai yhteisvastuullista. Kuten esimerkiksi Rockefeller, Bill Gates tai vaikkapa Ilkka Herlin, jolle varsinkin Itämeren suojelu on tärkeää.

Somessa myös provosoin ja provosoidun. Varsinkin, kun joku Thaimaassa aikaansa viettävä suomalainen ei tule siellä toimeen koiramaailman kanssa tai haukkuu paikallista väestöä, niin miehiä kuin naisiakin tyhmiksi. Jos pyydän suomalaisia mukaan koirien sterilointitalkoisiin, on vastaus, että se ei ole turistien tehtävä. Kun kysyn miksi sitten tulet tai menet Thaimaahan, kun et pärjää edes koirien kanssa, olen heidän mielestään tyhmä.

Minusta on oikein mukavaa olla tyhmä ja tulla juttuun koirien kanssa, joiden yhteinen taival ihmisen kanssa on hyvin monipuolinen sekä usean kymmenentuhannen vuoden ikäinen. Siinä historiassa ei paljon paina oma eikä muidenkaan elämöinti tai mielipiteet ylipäätään.

Aasialaisten naisten tyhmyyden arviointiin vastaan joskus kysymyksellä, että kuinkahan tyhmänä joku mahtaa pitää meidän monen kaltaista, suomalaista farangia, jolta tämä tyhmä thaikkumisu vie osan, ellei kaikki siemenperunatkin. Itse en suomalaisena valkolaismiehenä tarvinnut eurojeni nyysimiseen kuin kaksi suomalaista mustalaisnaista.

Ei kommentteja: