Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 8. heinäkuuta 2020

Q-autolla Virosta

Parin yön reissu eteläisen naapurimaamne pääkaupunkiin alkaa olla takanapäin ja tätä kirjoittaessani olen lähdössä Silja Europalla Helsinkiin.

Nyt ei enää kuljeta työläisten tavoin rahtilaivalla Muugasta Helsinkiin tai päinvastoin. Vaan turistien lailla Tallinnan matkustajalaivasataman D-terminaalista Helsingin Länsisatamaan.

Vironmatkaksi tämä oli varsin poikkeuksellinen. Eilen mainitussa mainiossa paikassa olin kaksi vajaata ja yhden täyden päivän öineen talon telttarivitalossa. Enkä saanut luitani lähikadun ravintolaa ja pienen pientä elintarvikepuotia pitemmälle 😊.

Mutta aika kului kuitenkin oivalla tavalla. Luin, olin, elin ja kirjoittelinkin hieman. Lähinnä blogeja ja somea entiseen tapaan.

Viro on mukava maa, josta pidän ja jonka itsenäisyyden puolesta olin aikoinaan marssimassakin Tallinnan kaduilla.

Ehkä joiltakin osin joillakin virolaisuus on kuitenkin noussut hattuun tavalla, joka ei ole suomalaisittain mukavaa. Turistien palvelutehtävissä he haluavat puhua viroa ja englantia sekä tietty venäjää, sille sen kielisiä lienee maassa kolmasosa. Suomenkieli ei suussa enää kaikilla solju, vaikka taito siihen olisi olemassa.

Korona jeesaa tässä hieman suomalaisia, sillä Viro on joutunut nyt huomaamaan kuinka tärkeä turistiryhmä euroinemme olemme. Lisäpotkua ystävällisyyden etsimiseen virolaisille takaisin tulee, kun uusi lauttareitti on auennut Helsingistä Riikaan ja takaisin. Minunkin, sinällään mitättömät eurot kelpaavat kyllä latvialaisillekin.


Ei kommentteja: