Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 22. heinäkuuta 2020

Kun mikään ei ole hyvin

Jokainen ihminen on jollakin tavalla elämänsä jossakin vaiheessa jonkun hyväksikäytön kohteena. Kun esimerkiksi myimme Matkakotimme, ostaja tarjosi siitä mahdollisimman vähän, jolla ajatteli meidän sen myyvän jne.

Korona toi mukanaan sellaisen ihmeellisyyden, että kaikki 200 Arkadianmäelle valitsemaamme asioittemme hoitajaa olivat hetken suhteellisen samaa mieltä. Tosin luulen opposition louksutuksen tauonneen toviksi koska vaarana oli äänestäjien karkaaminen muiden leireihin. Kansa nimittäin on ollut suhteellisen tyytyväinen koronan hoitoon. Minä myös.

Korona kertoi minulle, että kansa tarvitsee johtajia, jotka varsinkin joissakin asioissa ovat yhtä mieltä. Sen verran umpiluisia olemme, että ilman "ylhäältä" asetettuja pakkoja, olisi meidän tautitilanteemme vielä huonompi kuin Ruotsissa ja monissa muissa maissa.
Oppositiopolitiikka onkin kansan suurta kusetusta, jolla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että yhteisiä asioita edes yritettäisiin hoitaa mahdollisimman hyvin. Vaan tarkoitus on haukkua hallitusta riippumatta siitä ketkä kulloinkin valtioneuvoston muodostavat. Onkin kohtuullisen oikein, jos kansa, "vaalikarja" kokee olevansa välillä hyväksikäytön kohteena

Tärkeintä on saada itselle ja omalle puolueelle muita haukkumalla mahdollisimman suuri kannatus. Ja päästä vuorostaan hallitukseen. Hoitamaan yhteisiä asioita ja opposition haukuttavaksi.

Mutta äänten kalastelulla millä tahansa leukojen louksutuksella on hintansa. Tämän sai huomata Halla-aho, joka nyt Orpon kanssa urakalla haukkuu EU:n elvytyspaketin lopputulosta.

Mutta me olemme valinneet demokratian ja tämä on sen hinta. Tosin kun ajattelen historiaa, on meille kaikille, koko kansalle ollut hyväksi vahva, koko kansan presidentti.

Jolla myös on muutakin kuin mielipidevaltaa. Tosin Sale on osoittanut, että siinäkin on joidenkin mielestä liikaa. Presidentin pitäisi pitää suuta enemmän kiinni ja olla enemmän marionetti.

Ei kommentteja: