Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 8. toukokuuta 2020

Persut ja karavaania haukkuva kapinen piski

En juuri harrasta oman pesän puhdistamista muita haukkumalla, joten siksikin tämä blogi on poikkeus.

Oikeastaan otsikko on loukkaavasti sanottu. Sillä mitä koira karvoilleen tai edes kapilleen voi? Mutta ehkä se ei piittaa, jos vertaan sitä persuihin. Jotka ovat lihoneet ja pulskistuneet haukkumalla muita Pattayan katujen koirien lailla.

Harvoin on räksytys ennen vaaleja sitä luokkaa, että se lukitsee vastuun kantamisen portit nokan edestä ennen kuin vaalikarja on valinnut ensimmäistäkään Arkadianmäelle.

Näin kävi Jussille hovineen. Jonka taipaleen mahdollisti kaima Soini vetämällä herneen nenäänsä. Kun oma väki ei laittanutkaan puoluekokouksessa nuhjuiseksi käynyttä manttelia harteille, joille väistyvä Timo oli sen räätälöinyt.

Itselläni oli orastava arvostus Halla-ahoa kohtaan, vaikka pohdin minne mahtaa johtaa tie, jolla hän uskoo olevansa merkittävästikin älykkäämpi kuin äänestäjänsä.

Nyt sen taidan tietää. Räksytys on huippunsa kokenut ja on aika aloittaa lelujen kerääminen. Vaalikarja onkin  pakkaamiseen ryhtynyt, joka näkyy muun muassa kannatusluvuissa. Ehkä Jussikin tekee sen seuraavassa puoluekokouksessa? Toivottavasti Timo Soinia tyylikkäämmin.

Mikä sai sitten aikaan vatsanpurut? Se on Halla-ahon lempikeppihevonen. Suomeen muualta uuden elämän toivossa tavalla tai toisella tulleet ja tulevat.
Jussi nimittäin nosti hirveän porun, kun viruksesta huolimatta maahan oli tulossa entiseen tapaan ulkomailta jengiä kausityöhön maa-, metsä- ja kalatalouteen. Että nyt, juuri tänä vuonna ne vievät kalat vesistä, risut metsistä ja marjat maasta. Ja täällä on jo muutenkin pilvin pimein mamuja vailla töitä.

Hallitus kuuli oppositio-Jussiakin ja teki töitä sen eteen, että meidän kaikkien kustannuksella maassa olevat laitetaan töihin. Niin taas parahti Jussi. Nyt muuttunut ääni kellossa. Että ei niitä pidä työllistää, jotka ovat vastaanottokeskuksissa, vaan ne, jotka jo asuvat Itä-Helsingissäkin.

Nyt ymmärrän minäkin, mitä tarkoittaa vastuuton populismi ja leukojen louksutus ilman kykyä kantaa vastuuta.

Kun pidän itseäni, ehkä yläkanttiin arvioiden, älyltäni keskiverto suomalaisena, niin niin paljon ei minulla tässä elämässä legopalikoita ole, että ensimmäistään veisin Jussin leikkikentälle.

Ei kommentteja: