Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 2. maaliskuuta 2020

Asioilla sekä sanoilla on monta puolta

Ilman sydämen rikkautta on vauraus kuin köyhä kerjäläinen. Tärkeää ei ole kuka on rehellinen kasvotusten, vaan kuka on uskollinen selkäsi takana.

Asumisenkin sanotaan olevan maapallolla kallista, vaikka siihen sisältyy muun muassa matka auringon ympäri. Monta kertaakin, jos tähtien asento pysyy suotuisana, elämä elävänä ja elämisen arvoisena.

Mutta sekin on totta että monella köyhällä ei ole usein muuta syötävää kuin rikkaat. Eikä aina niitäkään. Elämää onkin parempi elää yksi ruuvi löysällä kuin kymmenen liian tiukalla.

Eikä tosiasioiden pitäisi koskaan antaa pilata hyvää tarinaa, tätäkään. Kaikki päättyy aikanaan ja hautausmaa onkin erään ajallisuuden leposija.

Jos teemme sitä mitä olemme aina tehneet, saamme sitä mitä olemme aina saaneet. Meidän on oltava riittävän kovia ajaaksemme asioita, joita pidämme tärkeinä ja riittävän pehmeitä ymmärtääksemme mitä ne ovat.

Asioita hoitamaan valitsemme Kukkulalle muutaman vuoden välein 200 työmiestä ja -naista ja kuntiin moninkertaisen määrän. Sekä vielä pressankin. Valitettavasti liian usein tuntuu, että äänestäjän ja koiran ero on vain siinä, että koiraa pitää kusettaa joka päivä, mutta äänestäjää vain joku pätkä ennen vaaleja.

Mutta kun kokee olevansa korviaan myöten kusessa valintojensa seurauksena, olisikin syytä pitää enemmän suuta kiinni ja keskittyä oikomaan oman yläkerran mattoja ennen kuin näyttää sitä tai edes siellä olevia ajatuksia vieraille.

Ensi keväänä täytän 70. Olen siis syvästi keski-ikäinen tai vanha. Ehkä päätän siitä myöhemmin. Sen olen päättänyt, että syntymäpäivänäni lopetan kloppina olemisen ja alan olemaan aikuisen oikeasti aikuinen.

Minna Canth sanoi aikanaan, että "kaikkea muuta, mutta ei puolikuollutta elämää."  Jos aloittaa jokaisen päivän jonkun itseään suuremman kasvojen edessä, on vaikea olla muuta kuin nöyrä. Jos taas aloittaa jokaisen päivän luulemalla olevansa maailman napa, on vaikea olla nöyrä.

Mutta olisipa viulu, osaisipa soittaa, sillä musiikki on ääneksi muunnettua tunnetta ja vain kuolleet kalat menevät virran mukana.

Vaikka työnteko usein onkin sarja nälän aiheuttamia pakkoliikkeitä ja aktiivimalli elämäntapatyöttömän eheytystä, on silti hyvä kokea olevansa ainutlaatuinen tai peräti tarpeellinen. Sillä hyvin suunniteltu aikomus on puoliksi meinattu 😂😂.

Ei kommentteja: