Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 28. marraskuuta 2019

En ymmärrä ammattiyhdiysliikettä

Tulkoon selväksi heti, että jokainen tekijä on palkkansa ansainnut.

Kun aamutuimaan pohdin täysin vieraiden ihmisten oikeutta valtiovallan suojeluksessa ja minunkin rahoilla vaikeuttaa elämääni, ei sympatiapisteitä itseltäni heru ay-liikkeelle ainuttakaan. Jää suuhun vain koko liikkeen syvä, itsekkään loisimisen maku.

Eikä Postin lakko ollut ensimmäinen kerta, kun koin näin. Nyt seitsemänsadan ihmisen joukon vaatimukset olivat panna koko valtakunnan polvilleen. Siinä ei näkynyt sen suuren suomalaisen joukon ahdinko, joka elää alle tuhannen euron kuukausituloilla.

Kuka heidän kanssaan ja millä työkaluilla nousee barrikadeille tai eduskunnan rappusille? Missä ovat tämän joukon lakkoaseet, joilla voisi samaan tapaan kyykyttää ja kiristää koko kansaa? Ei missään. Ei auta, vaikka kymmenien tuhansien joukko menisi minkälaiseen syömä- tai muuhun lakkoon. Kieltäytyisimmekö nostamasta eläkettä ja ay-liikekö maksaisi lakkoavustusta? Joka sekin on verovapaata.

Kahden kerroksen väkeä eikä perustulo siitä parane, vaikka hamaan tappiin heiluttaisin banderollia parlamenttitalon kiviportailla ja vaikka jonkun euron minäkin olen veroja maksanut yli puolen vuosisadan aikana. Ja maksan edelleen jokaisesta eläke-eurostani, mitkä maksetaan omista rahoistani. Jotka olen ilman korkoa antanut pakon edessä vuosikymmeniksi Ilmarisen käyttöön.

Mutta en minä itseni puolesta itke, sillä pärjään kyllä. Ilmarinen on pääsponsorini hamaan tappiin saakka, vaikka en panisi tikkua ristiin. Maksan potut pottuina elämällä kauan 👍.

Ammattiyhdistysliike sen sijaan saa vuosittain 500 miljoonan euron sponsoroinnin pelkästään verovapauden muodossa valtiolta, jota vastaan se sopivin väliajoin ryttyilee. Samainen liike sivuillaan jakaa vielä muunneltua totuuttakin sanomalla esimerkiksi, että samoilla pelisäännöillä mennään kuin muutkin yleishyödylliset tai julkisoikeudelliset yhteisöt.

Mutta vaikka maksaisin joka vuosi kaikkien Sininauhaliitön jäsenjärjestöjen jäsenmaksut, en saisi niitä ay-maksujen tapaan vähentää verotuksessani. Eikä koko liike muutenkaan maksa veroja. Varsinkaan valtiolle.

Henkilökohtaisen, vaatimattoman elämäni suurin, tähänastinen vääryys tällä sektorilla tapahtui hiljan. Kun Kela, niin ikään valtion lafka sai läpi lain, jolla se pullauttaa minut ulos suomalaisesta sosiaaliturvasta puolen vuoden ulkomailla olon jälkeen. Veroni kotimaani sen sijaan nyysii niin kauan kuin henki pihisee. Vaikka asuisin Huitsin Nevadassa. Lain mukaan tietty sekin. Ja tämän kaiken tekee kansan valitsema päättäjä. Jota minäkin olin valitsemassa ☹️☹️.

Jos olisi pelihousut, repisin ne nyt. Mutta kun en pelaa kuin yhden rivin lottoa. Ilman pelihousuja 🤣🤣.Ei kommentteja: