Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 16. marraskuuta 2019

7-Eleven

Moni meistä on törmännyt tavalla tai toisella 7-Eleven pikkukauppaketjuun. Aina silloin tällöin tulen pohtineeksi sen taustoja ja sitäkin, että näemmekö niitä koskaan Suomessa. Näin toivoisin, sillä K ja S-ryhmien kanssa kilpailu ei ole kovin helppoa elintarvikesektorilla. Kuluttajien etu se olisi, josta oiva esimerkki on saksalainen Lidl.

Thaimaassa ollessani ja vähän muuallakin käyn usein 7-Eleveneissä. Niitä on esimerkiksi Pattayalla sangen tiheästi ja usein ajattelen kannattavuutta. Että miten ne täällä pärjäävät, kun Suomessa niihin nähden harvakseltaan olevissa R-kioskeissa surraan katteen pienuutta?

Thaikotimme kulmilla oleva myymälätila on mennyt täydelliseen remonttiin. Enkä tiedä tuleeko siihen Seven takaisin. Mutta sen näen ehkä ensi viikon aikana. Valotaulu katon reunalla sitä enteilee. Voi tosin olla vanhakin.

Thaikodistamme seuraavaan myymälään onkin matkaa peräti reipas sata metriä 🤣🤣. Mutta muutakin on häippässyt toivon mukaan vain toistaiseksi remontin tieltä. On lähtenyt yhden bahtin digivaaka, pankkiautomaatti, älylaitteen datan ja puhelinajan latauspiste sekä mitä kaikkea muuta se lieneekään, myyntikojut kaupan edestä ja katujen koirilta turvalliset mestat.

7-Eleven on maailmanlaajuinen elintarvikekauppaketju. Se on Seven & I Holdings Co.:n tytäryhtiö. Ketjun kauppoja on 18 maassa, ja sen suurimmat markkina-alueet ovat Japani, Yhdysvallat, Taiwan ja Thaimaa. Se on ollut vuodesta 2007 suurin ketjumyymälä, ja sillä on enemmän toimipisteitä kuin McDonald'silla.

7-Eleven on perustettu 15. toukokuuta 1940 Kaliforniassa, mutta nykyisin sen kotipaikka on Tokio. Tätä en tiennyt vähintäänkin viikoittain Thaimaassa ollessani niissä käyvänä, että myymäläketjun kotimaa on  nykyisin Japani. Toisaalta tämäkin voi olla vanhaa tietoa, sillä bisnes on usein liukasliikkeistä. Ainakin kaltaiselleni leppoistajalle.

7-Eleven-myymälöitä on ainakin Pohjoismaista Tanskassa, Ruotsissa ja Norjassa. Ketjun brändin Pohjoismaissa omistava norjalainen Reitan Servicehandel ilmoitti maaliskuussa 2012 ostaneensa koko R-kioski-ketjun ja sen myymälät Suomessa, Virossa ja Liettuassa. Tässä ehkä syy miksi 7-Eleven ei ole rantautunut Suomeen. Toisaalta samasta syystä saattaa joskus rantautuminen tapahtuakin.

Ei kommentteja: