Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 9. lokakuuta 2019

Kulkuri

Kulkuri-laulu syntyi 2001.

Näin siitä kertoo Ismo Valkoniemi:

Lähtösysäyksen laulun syntyyn antoi Jorma Soini, joka meillä istuessaan sanoi Päiville ja minulle, että tehkää laulu siitä kulkurista, joka pestään ja puetaan yhteiskunnan varoin, vasta kun aika täällä ajassa päättyy ja saapa hän puhtaan pedinkin silloin, kun on jo myöhäistä.

Ajatus sytytti minut ja aloin väkästämään laulua seuraavina viikkoina, mutta en saanut mitään järkevää ideaa aikaiseksi. Muutamien viikkojen päästä Päivi tuli kotiin innostuneena. Hänelle oli laskeutunut sanat Mikkelistä Turenkiin ajaessa sellaisella vauhdilla, että ne piti heti kirjoittaa paperille.

Kuvan kulkurin, jonka koti on Tuhansien tähtien hotelli, otti Jorma Soini.
Sävelsimme yhdessä Päivin kanssa sanoihin melodian ja esitimme sen samana syksynä, Veikko Hurstin vieraillessa Hämeenlinnassa, Lyseon juhlasalin suurehkossa tilaisuudessa. Tilaisuuden jälkeen Veikko tuli sanomaan, että tuosta tulee merkittävä laulu, mutta siitä puuttuu viimeinen säkeistö. Päivi hieman otti palautteen itseensä, mutta parin päivän päästä hän kirjoitti vielä yhden säkeistön, sen missä kulkuri lähtee viimeiselle matkalle, sen mistä Jormakin oli puhunut.

Kulkuri-äänite CD julkaistiin Päivä osakeyhtiön kustantamana 2002. Se lienee toivotuin laulu, mitä olemme Päivin kanssa koskaan esittäneet. Viime aikoina on tullut pyyntöjä, että voisiko sen ladata youtubeen. Nyt se sitten tapahtui äsken, kun Ida oli kappaleen ladannut Samarian kanavalle.

Biisiin pääset alla olevasta linkistä:

https://m.youtube.com/watch?v=3GgPiY8sIBw&feature=share


Ei kommentteja: