Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 31. lokakuuta 2019

Huumeiden käytöstä ei pidä rangaista

Koska olen poliittiselta kannaltani vihreä, voin sanoa, että me Vihreät olemme sitä mieltä, että huumeiden käytöstä ei pidä rangaista.

Tätä mieltä olimme muuten ainoana puolueena jo ennen vaaleja, mutta iso asia siitä tuli nyt, kun puolueemme puheenjohtaja nosti sen esiin sisäministerinä: https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a989305b-4715-48ab-bcb4-49967c55146e.

Olen monessa asiassa puolueeni pääjoukon kanssa eri mieltä, mutta koska en ole takinkääntäjä poliittisesti, en varsinkaan helposti leiriä vaihda. Mutta tästä asiasta olen Ohisalon kanssa täysin samaa mieltä. 

Päivitin juuri Aasian entisen huumekuninkaan ja huumehoitokodin mestoilta palatessani käsitykseni huumeista, niiden käyttäjistä sekä myyjistä. Eikä se juuri ole muuttunut siitä, kun kannoin yhteiskuntavastuuta vuosikymmenten ajan alkoholistien lisäksi narkomaanien ja diilereiden keskuudessa.

Tiedostan kyllä, että kukaan ei sido ketään tolppaan päihteitä antaakseen, mutta kuitenkin pidän huumediilereitä yhteiskunnan pohjasakkana raiskaajien ja pedofiilien kanssa. Siellä jossakin on raja, jolloin toisen elämän tuhoaminen ei minulle enää sovi.

Mutta entä sitten käyttäjät? Kun tiedän, että "liha on heikko" ja kun käyttäjä, toisin kuin diileri, raiskaaja tai pedofiili, tuhoaa vain itseään, en ole koskaan käsittänyt miksi yhteiskunnan tulisi rangaista siitä. Siis, että käyttäjät pitäisi laittaa tiilenpäitä lukemaan?

Joku voisi ajatella, minäkin, että kuinka on sitten muiden haitallisesti käytettyjen aineiden laita? Minä, joka olen selvinnyt sydänoperaation kautta jatkamaan elämääni sepelvaltimotaudin kanssa. Jonka ainakin osasyy on huonot elintavat HK:n makkaroineen. Pitäisikö siitäkin laittaa minut tai makkaranmyyjä linnaan?

Tai keuhkosyöpää sairastava tupakoitsija? Miten on hänen laitansa? Pitäisikö linnaan laittaa tupakkatehtailija vai tuotteiden käyttäjä vai molemmat tai eikö kumpaakaan? Paljon olemme maksaneet mekin yhteiskunnalle. Puolin ja toisin. Me yhteiskunnalle ja yhteiskunta meille.

Sillä yhteiskunta käyttää minun sille koko ajan maksamia rahoja. Joita maksan siis joka kuukausi yhä. Eläkkeestäni ja vaikka ostaisin vain pastillirasian. Veroja kerätään aina, kun raha liikkuu.

Monimutkaisen maailmamme sokkeloissa riittää monenlaista muutakin pohdittavaa kuvaristikon täytön sekaan.

Ei kommentteja: