Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 6. huhtikuuta 2019

Vain yksi asia päivässä

päivis: Luin päälle kahdeksankymppisen näyttelijä Eila Roineen hauskan haastattelun. Siinä hän mainitsi muun muassa, että tuossa iässä ei päivää kohti kannata suunnitella muuta tekemistä, jos sattuu olemaan vaikka käynti hammaslääkärissä.

Noita asioita olemme joskus Jormankin kanssa miettineet, kun olemme verranneet elämäämme työvuosina ja nyt myöhemmin, kun molemmat olemme tulleet eläkeikään. Roineen havainto on täyttä totta. Ennen kalenteriin mahtui yhdelle päivälle sitä sun tätä. Nyt samaa ei enää kannata yrittääkään.

Ennen vanhaan tuon hammaslääkärikäynnin olisi hyvin hoitanut työpäivän aikana, siinä ohessa tietysti olisi voinut käydä syömässäkin. Nykyäänhän hammaslääkäritoimenpiteetkään eivät juuri vaadi kahden tunnin syömättömyyttä toimenpiteen jälkeen. Työkalenteriin olisi tietysti ollut merkittynä muutama palaverikin, jotka aikataulutettuina olisi ollut ihan helppo hoidella.

Tätä menoa ei juuri kalenteriin viitsisi merkitä. Jos se kuitenkin on pakko 
tehdä, ehkä oikea merkintä olisi "leppoistamaan rannalle".

Eläkeläisen kalenterikin saattaa täyttyä monenlaisista menoista, mutta myös kalenterimerkintöjen ulkopuolella on elämää. Parhaillaan itsellä tosin kaikki meneminen keskittyy taksiharrastukseeni, kun pitkiä työvuoroja on kolmena päivänä peräkkäin. Mutta siihenkin itse tarjouduin, joten turha on valittaa, vaikka tuntuisi, että muuta ei ennätäkään tekemään.

Tänään oma kalenteripäiväni täyttyisi seuraavanlaisista merkinnöistä, jos myös kaikki työvuoron ulkopuolinen pitäisi siihen kirjata: aamulla nuku niin pitkään kuin nukuttaa, käy Niilon kanssa aamupäivälenkillä, mieti mitä syöt/syömme ja laita ruokaa, ole töissä niin pitkään kuin on sovittu tai kohtuudella jaksat, lopeta työt ja mene nukkumaan. Ja sama seuraavana päivänä ellei sitten ole jo vapaapäivä.

Vanhemmiten aikaa ja sen käyttämistä tulee ajateltua eri tavalla kuin ennen. Joskus miettii, että ihan turhuuteen ei aina vain väheneviä elämän päiviä ja tunteja viitsisi haaskata. Joskus pysähdyn sekuntienkin äärelle, kun seuraan vaikka ruoan lämmittämistä mikrossa. Ajattelen, että nuo hetket ovat menneet. Niiden tilalle uutta aikaa ei ole tarjolla.

Ei kommentteja: