Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 8. tammikuuta 2019

On ilmoja pidellyt

päivis: Vähitellen säät ovat alkaneet olla sitä, mitä talvelta yleensä odotetaan. On tullut lunta eteläänkin. Tai tulihan sitä jo jouluksikin. Pakkastakin on ollut. Kun mittari näytti noin kymmentä miinusastetta, moni tutisi viluissaan. Kylmään ei kai oltu totuttu tai ei edes muistettu, että joskus etelässäkin on huomattavasti kylmempää. Ei ole kymmentäkään vuotta siitä, kun meillä Tuusulassa pakkanen kiristyi 30 asteeseen.

Ajattelimme, että auraushuolet voi jatkossa unohtaa, kun vietämme pakkas- ja lumikuukaudet Thaimaassa. No, tänä talvena olen kuitenkin täällä ja välillä käyn kolaamassa lumia kulkupaikoiltani ja vähän autonkin kääntöpaikalta.

Yön aikana lunta oli tullut sen verran, että taas oli syytä tarttua kolaan. Kostea lumi tosin tuntui painuvan kasaan ja kutistuvan, mutta kaiken varalta halusin kolailla paikat, joita olin aikaisemminkin työntänyt.

Lumen olen reilun 300 metrin kotitien matkalta joutunut aurauttamaan toistaiseksi vain kerran. Voi olla että toinen kerta osuu tälle viikolle. Jos säätiedotteisiin on uskominen, lunta on viimeistään viikon loppupuolella luvassa lisää. Mutta tämän(kin) asian osalta elän päivän kerrallaan.

Sää on varmasti yleisin asian, josta toisilleen vieraatkin ihmiset puhuvat keskenään. Ilmat on sopivan leppoisa Small talkin aihe. Leppoisuus siitä tietysti katoaa sillä silmän räpäyksellä, kun keskustelijat alkavat miettiä, minkä verran ilmastonmuutos vaikuttaa päivän säähän. Tänään kuitenkin kyse taitaa onneksi olla vain normaalista talven ilmiöstä.

Ei kommentteja: