Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 2. lokakuuta 2018

Thaimaa

jormas. Juuri nyt teimme lähtöselvityksen ja tulemme istumaan Finnairin puhalluslampussa paikoilla 41 E ja D. Suuntana on Aasian yli kymmenen miljoonan ihmisen suurkaupunki Bangkokin https://fi.wikipedia.org/wiki/Suvarnabhumin_kansainv%C3%A4linen_lentoasema. Aika lailla samana päivänä lähdemme Jokilaaksosta lampiemme joutsenperheen kanssa lämpimämpiin maihin.

Näillä näkymin suuntaamme kentältä suoraan linja-autolla Pattayalle. Tai oikeastaan Buddhavuoren toiselle puolelle Jomtienille. Mukavaa kaikin tavoin. Kun silloin tällöin tavastamme jakaa kotia Suomen ja Aasian välillä, huomaan jonkun kadehtivankin sitä. Mutta kun olen jo aivan aito seniori, niin tarjoan, että jos haluat elämäni, niin vaihdammeko vuosia myös. Sen jälkeen ei vaihtokauppaan enää suurta innostusta olekaan. Aikansa kutakin siis. On syytä olla syvästi kiitollinen elämän ja kuoleman valtiaalle, joka on suonut minulle päiviä aivan mukavan määrän. Yhden vaimoksi ja loput elettäväksi.

Tässä vaiheessa olimme jo varmoja, että Thaikotimme valmistuu
Lähtiessä on ajatus jatkaa suoraan Thaikotiimme, joka tosiaan tuntuu toiselta kodiltamme. Ellei peräti kolmannelta tai neljänneltä. Thaikotimme on aivan tavanomainen, mutta ympäristö ei. Vaan 1500 asunnon kokonaisuus pitää sisällään vaikka mitä. Lähes kilometrin mittaisen, rakennusten välissä kiertelevän allaskokonaisuuden allasbaareineen, ravintoloita, hotellin, kuntosalin, pari Harvian höyryhuonetta jne. Pidämme tästä kaikesta kovasti. Tulevan kotimme olimme valinneet jo siinä vaiheessa, kun sen paikalla ruokimme koiria, jotka asuivat autiolla tontilla.

Viime kauden tapahtumajulisteesta teimme kellon Merikonttikotiimme
Tämän kertaisella talven vietolla on ajatuksena satsata enemmän moottoripyöräilyyn, sillä sen osalta Harrikan kanssa viime talvi meni totutellessa uuteen harrastusvälineeseemme. Siihen liittyy jo ehkä perinteeksikin muodostunut Burapan muutaman päivän moottoripyörätapahtuma. Sen sanotaan olevan laatuaan Aasian suurin.

Koirat tulevat saamaan entiseen tapaansa paljon aikaamme ja ison palasen sydämestämme. On jännittävää nähdä kuinka moni niistä on selvinnyt elossa yli kevään ja kesän syksyyn saakka. Voisin ajatella, että sen jälkeen kun luovuin osaltani vastuunkantamisesta Pattaya Suomi-Seurassa, ovat koirat ehkä päiviksen lisäksi tärkeintä koko Aasian elämässäni.Ei kommentteja: