Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 1. lokakuuta 2018

Matkavalmisteluja

päivis: Huomisen Thaimaan-matkalle lähdön valmistelut ovat jo hyvässä vauhdissa. Siitä syystä sovittiin nyt myös niin, että minä kirjoitan blogin, vaikka olisi Jorman vuoro. Jorma nimittäin joutui lähtemään uudelleen vedenhakumatkalle. Säiliössä tuotu vesi ei riittänytkään täyttämään vajaita Merikonttikodin ja saunan säiliöitä. Kodissa on kuluneen viikon aikana ehkä käytetty tavanomaista enemmän vettä ja saunan säiliössä vesi oli melko lailla vähissä.

Veden riittävyys on asia, joka on mietityttänyt pitkin syksyä. Minähän olen tulossa tänne marraskuussa ja toiveena on, että säiliöissä olevat vedet riittäisivät reilun kahden kuukauden ajan, jotka täällä aion viettää. Olen kyllä jo hyvissä ajoin muokannut ajattelua siihen suuntaan, että elelen askeettielämää. Siihen kuuluu muun muassa säästeliäs veden kulutus. Mutta riittääkö se, kun muutenkin veden käyttömme on vähäistä?

Juoma-, kahvi- ja ruoanlaittoveden haen parinkymmenen litran astioissa. Sen suhteen ei ole ongelmaa. Se on meillä ollut tapana muutenkin. Ja juomaksi meillä on vielä yllin kyllin koivunmahlaa pakastimessa.

Saunallakin voisin säästää veden käytössä ja kiukaan lämmittämisessä käyttämällä edes kerran viikossa uimahallien saunoja. Tuusulan halli ei siihen ole ollenkaan hassumpi paikka. Pidän erityisesti sen höyrysaunasta. Huomattavasti tyyriimpi, mutta mukava kylpylä löytyy Vantaan Flamingosta. Eläkeläiskortilla kylpylään pääsee arkiaamuisin alennettuun hintaan.

Tänään kävimme muuttamassa Elisan liittymämme halvemmiksi versioiksi. Oma kotimaan liittymäni toimii kaukomailla juuri sen verran kuin on tarvekin ja huomattavasti halvemmalla kuin normaalisti. Ja kaupasta piti myös hakea kahvia, leipää, juustoja ja muuta syötävää, jota tiedämme Thaimaassa kaipaavamme.

Näihin maisemiin rantaudumme taas tuleviksi viikoiksi ja kuukausiksi.

Ei kommentteja: