Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 18. lokakuuta 2018

Haahuilua Siamin lahden maisemissa

päivis: Kirjoitin viimeksi, että olemme lähdössä Harrikalla Hua Hiniin. Niin läksimmekin, mutta koska matkaa ei oltu ihan tarkalleen käsikirjoitettu, olemmekin nyt Cha Amissa. Jomtienin vastarannalla kuitenkin.

Bangkokin ohituskaan ei mennyt ihan simppelisti, mutta pisteitä täytyy antaa Jormalle siitä, kun löysimme itsemme Bangkokin poikki virtaavan joen ylittävältä lautalta. Viereiselle komealle sillalle meillä ei olisi kaksipyöräisellä ollut mitään asiaa.

Tarjolla olleiden ruokien (jostain syystä lempiaiheeni) suhteen eilinen ja tämä päivä ovat myös olleet yllätyksellisiä. 

Eilen päädyimme Bangkokin ulkopuolelle hotelliin, jossa kukaan ei osannut puhua englantia. Voisi melkein sanoa, ettei osannut sanaakaan tuota kieltä. Mutta niinpä vain sain lautasellisen niin hyvää kasvisruokaa, etten ole tainnut Thaimaassa koskaan syödä mitään vastaavaa. Sama makuelämys oli vielä toistamiseen tarjolla tänään aamupalalla.


Ruoasta aiheutuva hyvä mieli jatkui vielä tänään iltapäivällä, kun varsin vaatimattoman rantahotellimme ravintolan listalta löysin ihka oikean tofuannoksen, josta ei tarvinnut edes pyytää jättämään mitään pois. Lähes poikkeuksetta ruokaa tilatessa joudun luettelemaan litanian eläinlajeja, joita en halua lautaselleni. Pelkkä lihan mainitseminen kun ei tahdo riittää. Mutta se ei kyllä ole pelkästään thaimaalaisille ominaista. Kyllä olen eräänkin kerran joutunut ihmettelemään, kun koulutettuina pitämäni suomalaisetkin ehdottavat kasvissyöjälle kanaruokia.

Ei kommentteja: