Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Vihkimätön liha

jormas: Joskus jälkeen ajanlaskun alun olin Jyväskylän Katulähetyksen big boss. Siinä tai jossakin muussa roolissa minua oli pyydetty puhumaan Lahteen, valtakunnallisille A-kiltojen liiton juhlaan. Aiheena oli päihteet, joskaan tarkemmin en sitä enää muista.

Ajaessani kohti kokouspaikkaa Dallasin lentokentältä hankkimallani Chevrolet Star Eaglellä, jonka kylkiin olin piirrättänyt laitapuolen kulkijan ja tekstit "Dirty old men need love too", tuli mieleen, että sanon jotain hengellistäkin. Vaikka kyseessä oli maallinen kutsun esittäjä.

Ja aloitin puheeni sanomalla: "Keväisin naiset ovat kovin kauniita ja muutenkin viehättäviä, kun he ovat kuoriutuneet talvivaatteistaan. Voin tässä sen kaikille tunnustaa, että näin ukkomiehenäkin katseeni joskus viivähtää heissä, sanoisinko lähes luvattoman pitkään.

jormas ja vihkimätön liha
Mutta hurskas kristitty kun olen, tiedän, että vastaus jokaiseen pulmaan ja asiaan löytyy Isosta kirjasta. Ja niin nytkin.

Kun minut vihittiin oli painoni 70 kilon paikkeilla, muta nyt sitä on parikymmentä kiloa enemmän. Joten se on tämä vihkimätön liha, joka varsinkin keväisin nostaa päätään."

Nykyisinkin, vielä vuosikymmenten jälkeen saattaa joku ottaa olkapäästä kiinni ja kysäistä pilke silmäkulmassaan, jotta miten on vihkimättömän lihan laita? Että onko kuinkakin pysynyt kurissa ja vain vilkuilin asteella?

Ei kommentteja: