Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 13. heinäkuuta 2018

Posti kulkee maaseudulle

päivis: Huomasin eilen aamupäivällä verkossa toimivan kirjakaupan mainoksen, jossa tarjottiin pilkkahinnalla kirjaa, joka tuntui todella mielenkiintoiselta. Tähän hetkeen sopivalta. Päätin tilata kirjan. Täytin tiedot ja maksoin kirjan verkkopankin kautta. Jäin odottamaan.

Ajattelin, että ehkä ensi viikolla, luultavasti keskiviikkona kirja olisi postilaatikossa. Tiistainahan postia ei jaeta ja kun kirjakauppa lupasi tuotteen olevan tilaajalla 1-4 arkipäivän päästä, luotin tietysti tuohon neljänteen päivään.

Nyt voi tietysti jo arvata, että kirja löytyi tänään postilaatikosta. Eli se oli tullut vuorokaudessa Porvoosta tänne Laukaan perimmäiselle perukalle. Jostain syystä tulin tänään kurkanneeksi laatikkoon, jonne ei yleensä tule mitään. Joskus korkeintaan joku mainos tai Laukaa-Konnevesi-lehden täyspeittojakelun ansiosta tuotu lehti.

Hyvä postin kulku on yksi syy nopeaan toimitukseen, mutta vähintään yhtä ripeästi tietysti toimi myös kirjakauppa, Adlibris. Ihan sieluni silmin kuvittelin, miten joku kaupan työntekijä on heti tilaukseni saatuaan kipittänyt varastoon hakemaan haluamani kirjan, on sen pakannut ja liimannut päälle tilaajatietoni.

Sitä en osaa kuvitella mielessäni, miten paketti on siirtynyt kirjakaupasta postin hyppysiin, mutta ihan kiitettävällä vauhdilla sen on täytynyt tapahtua. Paketinhan on pitänyt vielä käydä jossain postikeskuksessa, ehkä Vantaalla, josta se on päätynyt mahdollisesti jonkun rekan kyytiin.

Olen rekkamies -laulu soi tänään radiossa. Sitä kuunnellessani en vielä tiennyt, että kirjani oli jo täyttä häkää matkalla kohti Laukaata tai todellisuudessa jo jossain Laukaan postia lajittelevassa keskuksessa. Ehkä laulussa mainittu aamu neljä, jolloin kuski lähtee liikenteeseen, on totta. Silloinhan viimeistään kuljetuksen on varmasti pitänyt lähteä liikkeelle ollakseen jo tänään iltapäivällä täällä Pitkäniemen postilaatikossa.

Ei kommentteja: