Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 30. kesäkuuta 2018

Blogi ilman nimeä

Jormas: Tämän taidan kirjoittaa vasta huomenna. Nyt kun olen Lappeenrannan korkeudella tulossa yöksi kotiin, ajattelen aiheen olevan allekirjoitukset. Siis mitä kenelläkin voi siellä lukea nimen lisäksi tai sen tilalla.

Ja aamu tuli ja elämänmittainen matka jatkuu.Tunnistan itsessäni taikauskoa tai mitä lie, mutta luulen sitä olevan jokaisella. Tavalla tai toisella. Lähes yöllä kun tulimme kotiin, oli minulla peukalot ja varpaat taikauskoon kuuluvalla tavalla, asianmukaisesti pystyssä. Sillä pikkulinnut olivat laulaneet peräti kuvan kera Suomen toiselle puolelle, että kotitiemme poikki on kaatunut koivu, joka ei siirry ilman sahausta minnekään. Mutta kas, kun saavuimme kotiimme, joku oli sen tehnyt ja oli mukava tulla kotiin, kun ei tarvinnut yötä myöten ryhtyä kotimetsuriksi. Uskon tämän olevan yksinomaan taikauskoni ansiota.

Sitten kirjoitusten allekirjoituksista ja niiden puutteista. Moni julkaisu sanoo, että niin sanotuilla lukijoiden palstoilla ei julkaista nimimerkillä mitään. Ja niin onkin, kun joku sanoo puutaheinää tai jotain yleisellä tasolla. Mutta kun on kyse jostakin henkilökohtaisemmasta, lukeekin silloin tällöin, että julkaisemme tämän poikkeuksellisesti nimimerkillä ja niin edelleen. Ymmärrän että nimimerkillä jonkun suojelemiseksi. Se ei ole minulle selvinnyt ketä milloinkin suojellaan. Juovuksissa puolisoaan hakkaavaa miestä, lyötyä tai jotain aivan muuta?

Naamakirja eli Facebook on maailman suurin julkaisualusta, jolla kuka tahansa voi sanoa mitä tahansa. Usein haukkua muita. Joko oikealla tai väärällä nimellä. Silti pidän Facesta ja ymmärrän erinomaisesti miksi joku kirjoittaa sinne päivästä toiseen: "Join kahvia, heräsin tai menin nukkumaan". Facebook voi olla yksinäisen ainut keskustelukumppani.

Itse en kirjoita koskaan nimimerkin takaa, vaan seison tai makaan sen takana mitä olen sanonut. Joten lumikin tulee oikeaan tupaan jos on tullakseen. Välillä on, varsinkin kun hieman provosoi. Sen sijaan olen harrastanut kauan allekirjoituksen yhteydessä jotain, jonka tarkoitus on selventää tai kertoa jotain minusta, mikä en nimestä selviä. Mutta koska blogini tuntuvat alati venyvän ja vanuvan, kirjoitan ensi kerralla näistä "elämän koelentäjistä" ynnä muista. Ehkä sanasen käynti- ynnä muista korteistakin, joita onkin moneen lähtöön.


Ei kommentteja: