Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 30. huhtikuuta 2018

Vappu-sauna

päivis: Meillä ei ole erityisempiä vappuaaton perinteitä. Luultavasti se johtuu osittain siitä, että useimmiten vappuaatto on ollut työpäivä, jonka jälkeen ei ole ollut intoa mihinkään vappujuhlintaa. Mutta nyt on vietetty vapunaattoa aamusta alkaen. Ehkä tulevinakin vappuina käymme ainakin vappu-saunassa.

Vapun grillilounas.
Ihan vappuajatuksissa päivä ei vielä aamun aikana kulunut. On ollut koivunmahlan pakastamista (pakastimet ovat nyt piripintaan täynnä), pientä siivousta ja muita tavanomaisia arkipuuhia. Iltapäivällä lämmitimme saunan. Ja sen verran tavallisesta saunomisesta vappu-saunamme erosi, että tänään myös heitimme talviturkin pois. Vesi oli kylmää, voin vakuuttaa.

Grillikausi on aina jossain vaiheessa avattava. Tänään oli hyvä tehdä se. Eilen haimme Jumbon Prismasta kodassa syötäväksi sopivaa. Jorma valitsi jonkun lihaboxin, minä vegaaneja kasvisnakkeja ja maissia. Toisen salaatin tein itse ja toinen oli perunasalaattia. Prismassa muuten perunasalaatit olivat sunnuntaina loppu, samoin tippaleivät. Onneksi molempia löytyi naapurikaupasta Cittarista.

Saunan ja vappu-grillauksen jälkeen illemmalla, kun telkkarista oli nähty muun muassa Mantan lakitus, joimme alkoholitonta viinimarjaskumppaa ja söimme kahvin kanssa tippaleivät. Ehkä huominen perinteisine vappulounaineen tuntuu sitten enemmän vapulta, kun päähänkin voi laittaa valkolakin. Ilmapalloa en sentään aio ostaa.

Ei kommentteja: