Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 17. marraskuuta 2017

Intialainen seremonia Thaimaassa

päivis: Eilen sähköpostiin ilmestyi kutsu osallistua Seven Seasissa avattavan Dr. Kamal Wellness Centren avajaisseremoniaan. Mehän osallistuimme. Juuri muita valtaisan yhtiömme asukkaista paikalla ei näkynyt. Mutta intialaisen tohtorin maamiehiä oli sitten senkin edestä.

Tapasimme pitkästä aikaa myös vuosien
varrella tutuksi tulleen ja aina yhtä
ystävällisen Sonia Punjabin, joka on
yksi Universal Groupin johtohenkilöistä.
Kutsussa luki, että seremonia alkaa klo 10. Ihan näin asia ei ollut. Siinä vaiheessa vasta viriteltiin mattoja ja tehtiin muita valmisteluja. Mutta mikäs meidän oli istuessa mukavasti varjossa katoksen alla ja suuren tuulettimen miellyttävän viiman ulottuvilla seuraamassa tapahtumia. Valtaosa vieraista oli näköjään tietoisia siitä, että oikeasti seremonia alkaa vasta noin tuntia myöhemmin kuin kutsussa kerrotaan.

Viereemme myöhemmin istumaan tullut mukava amerikkalainen herrahenkilö tiesi kertoa, että tohtorilla on suuri klinikka Bangkokissa. Kuvaan sopi hyvin, että nyt tänne avattu pienempi klinikka tuli nimenomaan intialaisen Universal Groupin rakentamaan kiinteistöön. Tuo amerikkalainen itse paljastui pitkän linjan Thaimaan-asujaksi ja muun muassa Yhdysvaltain ulkomailla palvelleiden sotaveteraanien järjestön virkailijaksi.

Varsinainen seremonia tapahtui klinikan sisätiloissa. Sinnekin kai olisimme voineet mennä, mutta kun kaikkien, miesten ja naisten piti laittaa päähänsä huivi ja istua lattialla, arvelimme olevan mukavampaa jäädä ulkosalle. Saatoimme kuitenkin hyvin seurata seremoniaan liittyvää intialaista musiikkia.

En oikein päässyt käsitykseen, minkälaisia intialaistohtorin hoitokeinot ovat, mutta aika monia vaivoja hän kuitenkin niiden avulla vakuuttaa voivansa hoitaa. Ehkä enemmän kyse onkin hyvinvoinnin lisäämisestä, siihenhän sana wellnesskin viitannee. Erilaisten energiatasojen käsittäminen pitäisi myös olla hallussa, jotta voisi ymmärtää, mistä kaikesta tässä on kyse. Klinikalla on myös käytössä infrapunasauna. Huomasin, että sellainen nökötti pienen klinikan perimmäisessä huoneessa, kun kävin tiloissa seremonian alkua odotellessa.

Tällaisia hyvän elämän ohjeita klinikan seinältä saattoi lukea. Harmi että
sodaa ei tohtorin mielestä pidä juoda. Se kun on täällä suosikkijuomamme.
Amerikkalainen kertoi meille, että uuden klinkan asiakkaat todennäköisesti löytyvät juuri intialaisten joukosta. Tavallisilla intialaisturisteilla ei hänen mukaansa ole varaa hoitoihin, mutta täkäläisen laajan intialaisyhteisön joukossa on paljon varakkaita henkilöitä, joita klinikka varmasti tulee hyvin palvelemaan. Jenkin mukaan Pattayalla elää paljon sikhejä, joille Thaimaa on maa, jonka he kokevat enemmän omakseen kuin synnyinmaansa Intian. Osa nuoremmista varmaan on syntynytkin täällä.

Parasta kaikessa oli, kuinkas muuten, ruoka. Kutsussa ei mainittu lounaan mahdollisuutta, mutta kun sitkeästi jaksoimme olla mukana loppuun saakka, meidätkin kutsuttiin ystävällisesti Seven Seasin klubitalon uuteen ravintolaan, jossa oli tarjolla maittava intialainen kasvisbuffet.

Ei kommentteja: