Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Cry-pentu on operoitu

päivis: Noin viikko sitten kirjoitin tänne viimeksi koiranpennusta, jolle annoimme nimen Cry. Löysimme liikuntakyvyttömän pennun itkemässä sydäntäsärkevästi läheisessä, entisessä autonpesuhallissa, jossa se on asustellut äitinsä ja siskonsa kanssa. Olemme tutustuneet tähän koiraperheeseen aamulenkeillämme ja tottuneet viemään niille makupaloja.

Kiikutimme pennun läheiselle elänklinikalle, josta se sai mukaansa pussillisen lääkkeitä, kun seuraavaksi veimme sen Meow's Sanctuary -nimiselle koiratarhalle. Meow ymmärsi heti, että pentu on joutunut auton tai mopon töytäisemäksi. Siksi se piti käyttää uudelleen klinikalla röntgenissä. Meowin diagnoosi oli oikea, mutta kun lääkkeetkään eivät enää sen oloa näyttäneet helpottavan, se vietiin toiselle klinikalle, jossa on henkilökuntaa yötäpäivää. Pennun tilanne saatiin siellä rauhoittumaan, mutta siellä myös varmistui, että se tarvitsee leikkauksen kyetäkseen jälleen kävelemään.

Mitähän tämän pienen mielessä mahtaa liikkua? Tässä se aamulla odotti itse sitä tietämättä edessä ollutta operaatiota, joka palauttaisi sen kyvyn liikkua.
Leikkausta on pitänyt siirtää muutamalla päivällä, sillä pennun verestä löytyi loisia, jotka on ensin pitänyt hoitaa. Tänään viimein koitti päivä, jolloin operaatio saatettiin toteuttaa. Äsken tullee viestin mukaan pennulla on kaikki hyvin ja huomenna selviää, kauanko sen on oltava eläinsairaalassa, ennen kuin se voidaan viedä takaisin Meowin hoiviin.

Olen usein ajatellut mielessäni, että varmasti joskus eteen tulee tilanne, että kohtaamme täällä jonkun hätää kärsivän koiran, joka on ihan pakko toimittaa hoitoon. Nyt tuo aavistus konkretisoitui ja vielä toistaiseksi näyttää siltä, että se myös tulee meille melkoisen kalliiksi. Mutta, kuten tänään eläinklinikalla käydessäni totesin Meowin kautta tutuksi tulleelle ruotsalaiselle Louiselle, että Suomessa olevaa sanontaa, "kaveria ei jätetä", noudattaen, me emme nyt nosta käsiä pystyyn.

Louise ja Meow ovat jo levittäneet sanaa, jotta pennun kuntoon saattamisesta aiheutuviin kustannuksiin löytyisi muitakin rahoittajia. Vähän on jo tiedossa apuja, mutta ainakin tässä vaiheessa hoidot maksetaan pääosin meidän matkakassastamme.

Koiraperheen auttamista ei oikein haluaisi jättää vain tähän. Louisen kanssa on keskusteltu siitä, antaisiko äitikoira ottaa itsensä kiinni, jotta se voitaisiin toimittaa sterilisaatioon. Syntyvyyden vähentäminen on pitkällä tähtäyksellä tehokkain keino hillitä Thaimaan koiraongelmia. Jokunen koira on aiemmin avustuksemme turvin voitukin käyttää sterilisaatiossa. Se on täällä edullinen operaatio. Näihin talkoisiin haluaisin haastaa kaikki Thaimaan-kävijät, mutta erityisesti kaikki koiriin vihamielisesti suhtautuvat, jotta he voisivat oman räksytyksensä sijaan tehdä jotain todella hyvää ja konkreettista.

Cry-pennun äiti ja sisko asustelevat nyt kaksistaan tyhjässä autonpesuhallissa.
Arka emo on toistaiseksi vain kerran uskaltanut tulla niin lähelle, että on ottanut kädestä makupalan. Ehkä yritämme hieroa lähempää tuttavuutta sen kanssa. Toinen tyttöpennuista voitaisiin Louisen mukaan viedä Meowin luokse, jossa silläkin olisi siskonsa tavoin paremmat elinolosuhteet. Tosin, kovin ahtaaksi alkaa Meowin tarhakin käydä, vaikka koirat voivat tulla ja mennä täysin vapaina. Kukapa sieltä herkullisten ruokapatojen ääreltä muualle lähtisi nälkää ja janoa näkemään. Facebookin mukaan tällä välin sinne on kaiken lisäksi toimitettu turvaan neljä uutta pentua. Ne kyllä ovat kuvan mukaan niin söpöjä, että niille uskoisi löytyvän pian oikeat kodit, jonne ne adoptoitaisiin.

Ei kommentteja: