Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Jälkijunassakin on parempi kuin jäädä vallan asemalle

jormas: Tuusulan kunta hakee some-lähettiläítä. Viittäkymmentä työntekijöistä ja kuntalaisista. Tänä aamuna laitoin Googlen hakupalveluihin hakusanoiksi Somelähettiläs Tuusula. Ensimäisenä haaviin tarttui naapurikunnasta. http://www.marjanousiainen.com/tag/some-lahettilas/.

Idea on loistava, joskin jo aiemmin muualla keksitty. Välillä tuntuukin, että on helpompi ottaa vastaan oman kunnan ulkopuolella syntyneitä käytäntöjä kuin visioita omasta kunnasta. Onhan siinä kieltämättä etunsa, sillä käytännöt on silloin jo muualla testattu. Tosin se takaa pysyvät paikan ja vuodesta toiseen kelpaavan lipun jälkijunaan.

Yli kymmenen vuotta olen puhunut remontti- ja fiksausryhmästä kotikuntaani. Nyt on Tuusulassa tehty valtuustoaloite asiasta ja hyvä edes niin. Mutta verkkaista on vauhti ja Tuusulan mallista onkin tullut Sipoon malli.

Aikoinaan Jyväskylässä oli useitakin fiksaus- ja remonttiryhmiä. Korjattiin pyynnöstä ja ilman pyyntöäkin kaikkea kaupunkikuvassa rempallaan olevaa. Muistan kun aikamme kuluksi teimme pitkin talvea linnunpönttöjä toista sataa. Kevään koittaessa lompsin kaupungille kysymään, että voisimmeko ripustella niitä vanhainkotien ja leikkipuistojen yhteyteen? Virkamies ja -naisvastaukset olivat yhdenmukaisia. Että "ei niitä kaupungin puihin noin vaan voi ripustella, vaan tarvitaan sitä ja tätä", joita en ala edes luettelemaan.

Mutta kaupungin keskusvarastolla oli oiva varastopäällikkö. Taisi olla Mörk nimeltään, jonka kanssa tuli tehtyä yhtä jos toista, jotka kestävät vasta vuosien kuluttua päivänvaloa. Kaupungin hyväksi kuitenkin kaikki. Mainiolle Mörkille kerroin huoleni ja pyysin lainaksi neljät haalarit, joiden selässä oli kaupungin logot. Ja sitten lähdimme pakettiautolla pönttöinemme ja tikapuinemme matkaan.

Muistan hyvin vanhainkodin seniorit, jotka tulivat joukolla pihamaalle katsomaan, kun ripustimme "kaupungin työntekijöinä" koteja puihin. "Että voi hyvänen aika, kun meillä on hieno kaupunki, hyvät päättäjät ja työntekijät. Että oikein meidän pihapuihin linnuille koteja. On niitä ja poikasten touhuja sitten mukava pitkin kesää seurata." Vielä vuosien kuluttua saattoi joku vanhainkodista soittaa, että onkohan teillä myös pönttöjen puhdistuspalvelua, kun ei tänä keväänä ole tullut asukkaita.

Ei kommentteja: