Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 2. lokakuuta 2017

Aikuisten oikeesti ja muita sanontoja

päivis: Kukapa ei olisi ainakin kuullut jonkun toteavan, että asia on aikuisten oikeesti jotain. Omasta suustakin se on saattanut tupsahtaa ulos. Aika on ehkä ajanut sanonnan ohi, koska harvemmin sitä enää kuulee. Mutta silloin tällöin kuitenkin.

Yksi suosikkisanonta vuosien takaa perustuu sähkötolppiin liimattuihin julisteisiin, joissa lukee, että "Jeesus tulee, oletko valmis"". Siitä vasta onkin väännetty monenlaista versiota. Itsekin muistan käyttäneeni tuota oletko valmis -kysymystä joissakin otsikoinneissa. Jeesuksen tulemista ennakoidaan edelleen. Viimeksi eilen näin kyseisen, ihan tuoreen oloisen julisteen Palokassa. Minkä uskonnollisen yhteisön tuotetta ne mahtavatkaan olla? En ole koskaan tainnut kuulla.

Entä sitten olemisen sietämätön keveys? Kyllä on siitäkin väännetty monenlaista versiota. Alkujaanhan tuolla otsikolla julkaistiin romaani, josta sitten tehtiin myös suosittu elokuva.

Ihan viime aikoina olen huomannut sanottavan usein, että johonkin asiaan liittyy radiohiljaisuus. Tarkoittaa kai, että jostain aiheesta ei ole tullut mitään uutta tietoa, asiasta ei ole puhuttu tai joku ei esimerkiksi ole pitänyt yhteyttä. Alkujaan tuo sanonta on liittynyt elektroniseen sodankäyntiin, jolloin radioita ei turvallisuussyistä ole saanut käyttää ennen hyökkäystä.

Laittaisin tänne muitakin olleita tai olevia vähän outoja sanontoja, mutta eihän niitä silloin tietenkään muistu mieleen, kun toivoisi.

Ei kommentteja: