Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 30. syyskuuta 2017

On the road

Näistä maisemista ajelin
muutamaksi päiväksi Laukaaseen.
päivis: Jorma oli pari viikkoa Sysmässä, joten nyt oli kai minun vuoroni lähteä maailmalle. Ei tosin Laukaata kauemmaksi. Eläkeläisen kalenterissa kun sattui olemaan muutama vapaa päivä, jotka ajattelin pyhittää käynnille entisille kotikonnuille ja sukulaisten luokse. Ja Laukaan kotikin on hyvä panna talviteloille.

Niilon kanssa siis ajelin kohti Keski-Suomea ja tein matkan varrella sen, mikä on monesti ollut mielessä ja josta on ollut puhettakin: poikkesin Lahden kupeessa olevaan Luhdan pääkonttoriin ja siellä olevaan tehtaanmyymälään. Outleteiksikin niitä nykyään kai kutsutaan. Korkean talon ylimmässä kerroksessa on kai kahvila, joka ei kuitenkaan viikonloppuisin kuulemma ole auki. Harmi. Sieltä olisi varmaan mahtavat näköalat.

Myymälä oli väärällään reippaasti alennettuja ulkoilu- ja muitakin vaatteita, sisustustuotteita ja kenkiä. Näitä ainakin.

Oli aika kutkuttavaa katsella toppatakkeja ja muita talvikamppeita ja ymmärtää, että en ehkä vuosikausiin tarvitse uusia talvivaatteita. Jos nyt tulevaisuus menee niin kuin ajattelemme eli vietämme kylmimmät kuukaudet Thaimaassa. En kyllä yhtään kaipaa talvikenkien, toppatakkien ja muiden paksumpien vaatteiden shoppailua. Thaimaahan vietäväksi ostin sovittamatta yhden viisi euroa maksavan mekon.

Leivonmäellä pysähdyin iltapäiväkahville Karoliinan kestikievariin. En ole varmaan missään saanut niin suuria pullia kuin siellä. Paikka on niin herttainen ja pöydässä istuskellessa saattoi samalla kuunnella vanhaa kotimaista iskelmämusiikkia.

Tavallisesta poiketen en lähtenytkään Vaajakoskelta Laukaan suuntaan vaan ajoin Seppälän uuteen Prismaan, jossa en ole vielä koskaan käynyt. Pitihän minun asiakasomistajana käydä se tsekkaamassa. Kauppaostosten lisäksi vingutin Prismassa työkavereilta läksiäislahjaksi saamaani S-ryhmän lahjakorttia. Ostin viemisen Thaimaahan.

Ei kommentteja: