Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 24. heinäkuuta 2017

Viimeinkin sää suosii Tallinnan-reissua

päivis: Kyllä se on nyt todeksi todettu, että kesän säät ovat olleet kehnot. Pitkästä lomastani huolimatta millään ei ole löytynyt kolmea lämmintä ja sateetonta päivää, jotta olisimme voineet mennä Vespalla Tallinnaan. Mutta nyt tärppäsi. Laivaliput ja hotelli on viimein voitu varata.

Olemme kerran aikaisemminkin olleet Vespalla Tallinnassa. Myös polkupyörillä olemme siellä käyneet. Kaksipyöräinen, niin kuin autokin, antaa mahdollisuuden pyöriä vähän laajemmalla alueella kuin vain Vanhassa kaupungissa ja sen laitamilla. Tosin kaupungissa voi helposti kulkea esimerkiksi ratikalla. Joskus ennen taksia käyttivät Tallinnassa nekin, jotka kotimaassa eivät sellaisen kyytiin raaskineet kuin hätätilassa hypätä. En tiedä, käyttävätkö edelleenkin.

No ei ole paha taksin hinta vieläkään: 40 senttiä kilometri. Ainakin
jos tämän pirssin kyytiin hyppää.
Vespalla meno liittyy haja-asutusalueella asumisen vaikeuteen. Kun aiemmin asuimme Helsingissä Mäkelänkadulla, Tallinnaan saattoi lähteä vaikka täysin spontaanisti. Nyt pitää ensin miettiä, miten täältä pääsisi satamaan ja laivalle ilman, että pitää tilata taksi tai on kinuttava joku tuttu heittämään tai on jätettävä auto kalliiseen satamaparkkiin. Bussi ei täältä lähtiessä ole vaihtoehto. Ei varsinkaan aamulla.

Mutta onneksi on Vespa.

Tallinnassa oma ajoneuvo pitää tietysti myös pysäköidä johonkin. Keskustan hotelleista harvalla näyttää olevan parkkipaikkoja. Joskus olemme kyllä onnistuneet pysäköimään auton ilmaiseksi Viru-hotellin nimetyille paikoille, mutta sitä mahdollisuutta ei ilmeisesti enää ole. Mutta Tallinnassa onneksi löytyy mukavia hotelleja vähän keskustan ulkopuoleltakin. Niissä on pihaa ja tilaa pysäköidä.

Ei kommentteja: