Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 10. heinäkuuta 2017

Päivä Porissa

päivis: Päätimme keväällä, että nyt on korkea aika meidänkin käydä kurkistamassa, minkälainen meininki Porin SuomiAreenalla on. Tänään vietimme päivän Porissa. Huomiseksi emme Poriin enää jääneet, sillä kesän kulkemiset on suunniteltu säiden mukaan. Tiistain sää ei luvannut kovin hyvää.

Ennakoimme jonkinmoista ryysistä Porin majoitusmarkkinoilla. Meidän tapauksessamme oli syytä olettaa, että camping-alueet ovat täynnä caravaanareita. Kun leirintäalueet eivät yleensä muutenkaan houkuta meitä, keksimme ns. villin paikan. Yösijamme ei olisi juuri parempi voinut olla: näköalana aava meri Ruotsin suuntaan ja merta Matkakodin molemmin puolin. Olimme Lankoorin kalasatamassa.
Matkakodin edustalta avautui tällainen merimaisema.
Porissa olisi varmasti ollut paljonkin nähtävää, mutta keskityimme lähinnä katselemaan, mitä järjestöillä ja vähän muillakin toimijoilla oli tarjolla kansalaistorin alueella.

Teltoilta löytyi tuttuja, mutta hieman yllättäen bongasimme myös keskustelutilaisuuden, jossa panelisteina oli kaksikin vanhaa tuttua. Kuuntelimme, mitä panelistit ajattelivat kotouttamisesta. Keskustelun otsikkona taisi olla Onko lottovoitto kotoutua Suomeen?

Keskustelua kuuntelemassa kaupungintalon pihalla.
Tällaisen satunnaisen SuomiAreena-kävijän näkökulmasta ohjelmatarjontaa oli aivan hengästyttävän paljon. Koko päiväksi riittäisi varmasti katsottavaa ja kuultavaa, ja siltikin jäisi tunne, että jostain joutuu luopumaan. Ja tämä jatkuisi maanantaista perjantaihin.

Päivän voisi varmasti Porissa viettää helposti ihan vain pysähtelemällä keskustelemaan ihmisten - tai koirien - kanssa. Tuossa kuvassa Jorma ja Porin seurakunnan diakonin vaihtoivat ajatuksia houkuttelevammasta työelämästä.

Kuinkahan niiden käy, jotka haluavat osallistua myös samanaikaiseen Pori Jazziin? Saavat ehkä jonkinlaisen Pori-ähkyn? Me sen sijaan katselimme Kirjurinluotoa vain matkan päästä. Illaksi olimme kotona, kuten Finnair sanoisi.

Ei kommentteja: