Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 28. heinäkuuta 2017

Kesäinen heinäkuun loppu

päivis: Kesäisiä säitä näyttäisi jatkuvan vielä useammankin päivän ajan. Ennusteiden mukaan päivälämmöt ovat vähän yli 20 asteen tuntumassa. Äsken televisiossa meteorologi kyllä käytti sanontaa, että "hätyytellään hellerajaa". Se tosin taitaa tapahtua jossain muualla kuin meillä etelässä. Ja ihan pelkkiä sadepäiviäkään ei ilmeisesti ole luvassa. On siis juuri sellaisia säitä kuin Suomen kesältä sopii odottaakin.

Viimein viime yökin oli suhteellisen lämmin. Näin oletan, sillä aamulla ilma oli varmaan jossain 15 asteen paikkeilla. Pari yötä olemme nukkuneet Matkakodissa ilman, että patteri on ollut päällä. En tiedä, miten teltoissa yöpyvät tarkenevat. Samaa muistan miettineeni viime kesänä, kun silloinkin enimmäkseen nukuimme Matkakodissa ja patteri piti öisin laittaa päälle.

Mustikat eivät ole vieläkään alkaneet kunnolla kypsyä. Lämpimimpinä kesinä olisin jo kerännyt monena päivänä mustikoita aamujogurttiin. Nyt olen pari kertaa käynyt silmäilemässä vakiomustikkapaikkaani laihoin tuloksin. Tosin kasvihuoneen seinustalla hoitamaton mansikkapenkki antaa aina muutaman kypsän marjan. Huomiselle niitä ei montaa ollut, sillä eilen illalla kävin aamupuuroon poimimassa kaikki vähänkin syötäväksi kypsyneet marjat.

Jokilampien vesi ei sekään ole vielä ollut kovin kesäinen. Lammessa ei uimassa käydessä tee mieli jäädä lilluttelemaan veteen. Jostain syystä Laukaassa vesi oli lämpimämpää kuin täällä etelämmässä.

Ehkä yksi tämän kesän (tai varmaan muinakin vuodenaikoina) lähes päivittäinen asia ovat olleet tuulet. Kun tuulee, se tuntuu aina olevan kova. Usein kyllä voimme Jokilammen laiturilla katsella tyyntä vettä. Lammen vesi tosin ei lainehdikaan samalla tavalla kuin järvi tai meri.

Ei kommentteja: