Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Jokilaakson elämää

jormas: Jokilaaksossa on monenlaista touhua. Stressitöntä sellaista, jolloin ei käytännössä ole pakko tehdä mitään, mutta toisaalta on tekemistä vaikka kuinka paljon. Joita voi tehdä tänään, huomenna tai ensi vuonna.

Meillä on ollut kaksi uimapaikkaa, toinen isommilla Jokilammilla ja toinen Pikkulammella, jonka nimen muutimme/palautimme takaisin tänä kesänä Purolammeksi, kun perehdyimme kylän historiaan. Uimapaikan valinta päivittäin on valittu auringon, veden kylmyyden ja sameuden sekä vähän tuultenkin mukaan, jotka tuovat joskus jonkinlaista nöyhtää ja kaislaa rantaan.

Ehkä tämä toimi keväällä kannustimena, kun etsimme lampiemme rannoilta paikkaa, jonne paistaisi sekä aamu- että ilta-aurinko. Ja jossa Tuusulanjoen vesi virtaisi sen verran, että uimapaikka olisi puhdas aina.
Aurinkoahan on alkukesänä saanut odotella päivätolkulla niin, että mielessä on vilahdellut jo talvikotimme Thaimaa. Mutta täällä Suomen kesässä ollaan ja yritetään saada laituriprojekti päätökseen. Siihen palaan, jos ja kun Ahti Lip-Lap saadaan joskus veteen.

Mutta muutakin mielenkiintoista on kesään kuulunut. Yksi on luonnonvaraisten eläinten takaisin luontoon palautustoiminnan käynnistyminen. Jokilaaksomme on hyväksytty paikaksi, jossa eläimet, jotka jostakin syystä ovat joutuneet ihmisen huostaan valmennetaan ja valmentuvat päästäkseen sinne minne kuuluvatkin. Takaisin luontoon. Samalla toteutui monivuotinen toiveemme saada Jokilaaksoon siilejä.

Ensin asennettiin eläimille kodit ja aitaukset, joihin eläimet voivat tulla harjoittelemaan ulkoilmaelämää. Ensimmäisiä tulokkaita olivat kolme siiliä, joita kuitenkin oli vain kaksi, sillä yksi kaikkien yllätykseksi synnyttikin poikaset edellisiltana. Joten sen tulo Jokilaaksoon siirtyi myöhemmäksi.

Tulijoina oli myös kolme peltojänistä eli tutummin rusakkoa. Joista yksi, pikku Myy järjesti yllätyksen. Se nimittäin oli yön jälkeen tosi sairas eivätkä jalat kantaneet lainkaan. Se vain makasi uuden kotinsa oven vieressä. Edessä oli Katin kanssa lääkärireissu. Nesteytystä, kipulääkitystä ja intensiivihoitojakso Saritan luona. Toivotaan, että pikku Myy tervehtyy ja selviää vapauteen.

Ei kommentteja: