Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 23. maaliskuuta 2017

Kenestä Tuusulaan pormestari?

jormas: Olen usein ihmetellyt mihin hallitukseen mentäessä katoaa poliitikkojen ylivertainen viisaus. Kun vaalit on pidetty, vaalikarjalle markkinoidusta rajattomasta viisaudesta ei opposition mielestä valtioneuvostoon kulje koskaan murustakaan. Näin on asian laita vuosikymmenestä toiseen riippumatta siitä mitkä puolueet istuvat eduskunnassa. Viisaus on aina hallituksen ulkopuolella.

Saapa nähdä tarjoaako Tuusulan tuleva
pormestari kuntalaisille pullakaffet
Toissa päivänä olin kuuntelemassa paikallislehden vaalipaneelia Keski-Uusimaan auditoriossa. Jäi paha mieli. Panelisteja oli 8, joista neljäsosa oli sitä mieltä, että vaalien jälkeen ensimmäinen tavoite on kyseenalaistaa Tuusulaan valittu pormestarimalli. 25 % aatteitaan paneelissa markkinoineista ryhmistä on siis sitä mieltä, että demokratia tarkoittaa jotain aivan muuta kuin sitoutumista yhdessä tehtyihin päätöksiin. Oletan, että jos kaikki nyt vaaleissa olevat ryhmät olisivat olleet mukana, olisi tehtyjen päätösten kyseenalaistajia ollut prosenteissa vielä enemmän.

Pormestari on nyt istuvan valtuuston päätöksellä valittava valtuuston keskuudesta. Jos pormestarimallista tehdyn päätöksen kyseenalaistajia on uudessa valtuustossa riittävästi, on se mielenkiintoinen polku, joka voi laittaa koko pakan uusiksi. Se voisi johtaa siihenkin, että uusi valtuusto päättää pysyä pormestarimallissa, mutta päättää, että pormestaria ei valita valtuuston keskuudesta. Saattaisi mennä nykyisen kunnanjohtajan ja monen ryhmän pakka sekaisin tai uuteen järjestykseen. Ja joidenkin valtuutettujen pyrkimykset uusiksi. Välillä on mukava olla lähes vainoharhainen, heh.

Ei kommentteja: