Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 19. tammikuuta 2017

Herran kukkarossa

päivis: Seven Seasin portinvartija näytti tänään uutta työlaitettaan, kaukosäädintä, ja totesi hymyillen, että "very good". Kaukosäädin on vartijan vallankahva, jonka avulla hän voi päättää, pääseekö joku kulkemaan alueellemme vai ei. Tai pääseekö täältä pois.

Seven Seasin alueelle on kaksi sisäänkäyntiä ja noiden molempien lähelle asennetut puomit on nyt laitettu toimimaan. En tiedä, miten sitovaksi portinvartijoiden työ on pienten kaukosäätimien johdosta muuttumassa. Kulkijoita on kuitenkin melkoinen määrä. Asukkaiden lisäksi alueella liikkuu edelleen varmaan satoja työntekijöitä. Puomi on avattava jokaiselle, sillä jalankulkijoitakaan varten porttiin ei ole jätetty pientäkään aukkoa.

Toistaiseksi vielä puomi aukeaa kaikille ilman selittelyjä tai kulkulupaa.
Vartiointi täällä on jo pitkään, ehkä koko rakentamisen ajan, toiminut periaatteella 24/7. Toistaiseksi portilla ei kai kenenkään tarvitse selitellä syitään tulla Seven Seasiin, mutta ulko-ovien vieressä olevista laitteista voisi päätellä, että vielä tulee sekin aika, kun rakennusten sisälle pääsee vain kulkukortilla. Silloin voi varmaan sanoa, että olemme täällä kuin herran kukkarossa.

Toistaiseksi ulko-ovet ovat välillä selkosen selällään illallakin. Kulkemisen helppoutta käyttävät myös koirat hyväkseen.

Ainakin Jorma on kirjoittanut Allaskoiraksi kutsumastamme koirasta, jonka kerran yllätimme kahluupuuhissa asuntomme edustalla olevilla, altaaseen laskevilla portailla. Tänään pensasaidan välistä beachillemme pyyhälsi Venyttelijäkoira. Se puolestaan on saanut nimensä siksi, että se venyttelee poikkeuksellisen ahkerasti. Koira säikähti ensin minua ja oli aikeissa kääntyä takaisin, mutta kun lepertelin sille, se uskalsi juosta ohitseni.

Kuvittelin, että koira tulee saman tien takaisin, sillä piha-alueeltamme ei pääse mihinkään. Mutta terhakka Venyttelijä onkin ilmeisen tottunut liikkumaan Seven Seasissa ja tiesi käyttää hyväkseen altaan kapeita reunuksia. Ennätin juuri nähdä, kun se häntä heiluen vilahti avoimesta ovesta alakerran käytävään. Koska ovet ovat auki, se on edelleen voinut jatkaa matkaansa talon toisella puolella jatkuvalle allasalueelle tai mennä pääovemme kautta ulos.

Melkoisia taitureita koirat kyllä ovat. Vaatii melkoista oppia ja kokemusta, että osaa etsiä täältä reitin ulos. Siinä kun on vielä sekin vaara, että ulko-ovet on sittenkin jo ennätetty laittaa kiinni. Silloin ei auta muu kuin jäädä yöksi Seven Seasiin. Sekään ei täällä ikänsä eläneiden koirien mielestä ehkä ole maailman kurjin vaihtoehto.

Ei kommentteja: