Jouluruokien teon aloitin keittämällä porkkanoita rosollia varten. |
Toisin kävi. Heti kannen avattuani tiesin, että tämä ei ole sitä, jota joulupöytään haluaisin laittaa. Oikea imelletty perunalaatikko on mukavan ruskeaa, ei hailakan väristä, kuten Lidlin joululaatikko harmikseni oli. Myös toivomani imelyys puuttui.
Töiden jälkeen käytin melkoisesti aikaa etsiäkseni Prismasta jotain vaihtoehtoista perunalaatikkoa. Mutta eipä tärpännyt. Oli Kokkikartanoa, jonka laatikko ei myöskään näyttänyt läpinäkyvän kannen takaa sellaiselta kuin haluan. Saarioisen äitien tekemäänkään en oikein jaksa luottaa. Pakastinaltaasta löytyisi sosetta, jonka väitettiin olevan oikeaoppisesti valmiiksi imellettyä. Pötkön sulatuksesta oli pakkauksen kyljessä kuitenkin niin monta erilaista sulattamisohjetta, että nostin kädet pystyyn.
En siis ole vielä, kun jouluun on aikaa kaksi arkipäivää, keksinyt ratkaisua imelletyn perunalaatikon ongelmaan. Ongelma se nimittäin on, sillä en ole kertaakaan onnistunut tekemään sellaista imellettyä perunalaatikkoa, josta voisin sanoa, että onpa hyvää. Imelletyn perunalaatikon valmistaminen on sitä paitsi niin työlästä, että jo senkin takia jatkan vielä etsimistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti