Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Absolut vodka, absolutisti, alkoholisti vai jotakin siltä väliltä?

jormas: Tänä aamuna mietin lehteä lukiessa päiviksen kanssa, että tasa-arvo tulee joka paikkaan. Eikä ollenkaan pelkästään hyvissä asioissa, sillä viinan kanssa läträävät naiset siinä ja siellä mikä oli ennen meidän kaksilahkeisten onni ja riesa.

Niinpä vaikka eduskunnan puhemies on puhemies, voi hän silti olla nainenkin. Joten pestin nykyisen haltijan, puhemies Maria Lohelan piti poistaa juopumuksen takia Ruotsiin suuntautuneen puhemiesvaltuuskunnan matkan päivällispöydästä kaksi naiskansanedustajaa. Siis nimestään huolimatta puhemiesvaltuuskunnassa voi olla myös naisia, joilta puuttuu monen miehen tapaan suhteellisuudentaju viinan ja sen juomisen suhteen. Julki tulleen tapauksen valossa voisi nimittäin olettaa tapauksen naisilla olevan vallalla käsityksen, että viinan kanssa voi kansanomaisesti sanottuna ottaa persiit olalle lähes missä tahansa. Örvellystä yli sukupuolirajojen siis.

Tänä aamuna luin tapahtumien kulusta lisää. Joukossa asianomaisten Pirkko Mattilan ja Katja Hännisen mielipiteitä. Niistä paistoi läpi itsensä ylentämisen lisäksi totaalinen harkinnan puute kuinka heidän olisi syytä suhtautua tapahtuneeseen. Asia on varsin mielenkiintoinen siksi, että Pirkko Mattila on sosiaali- ja terveysministeri. Jos jonkun niin hänen tulisi olla perillä alkoholin käytön sopivista rajoista. Mutta ehkä hän on enemmänkin aiheen ja aineen langennut kokemusasiantuntija.

Kun kansanedustaja on veronmaksajien rahoilla jossakin, hän edustaa Suomen kansaa eikä reissu ole silloin miltään osin biletysmatka. Vaikka itse kukin reissuillaan voi tehdä lähes mitä lystää, se on joskus kaikkea muuta kuin sopivaa. Erityisesti kansanedustajalle, jonka pitäisi edustaa muitakin suomalaisia kuin päihdeongelmaisia.. Pitäisi lisäksi olla myös esimerkkinä kaikille aikuisille, mutta myös nuorille ja lapsille.

Kumpaakaan asianomaista ei juurikaan kiinnostanut oman käytöksensä arviointi, vaan se mistä ja miten asia oli vuotanut julkisuuteen. Mutta toivoa muutoksesta vielä on, sillä selitykset olivat sitä luokkaa, että niistä ei ole kertynyt harjoitusta, kuten kunnon alkoholisti selittää juomisiaan. Mutta alku alkoholistin taipaleelle on lupaava. Sitä en toivo heille kummallekaan, vaikka se onkin yksi parhaimmista tavoista löytää itsensä. En toivo siksi, että onnistumisprosentti on sillä tiellä kovin huono. Joten helpommalla pääsee, jos tältä osin jättää itsensä etsimisen ja tutustumisen vähän vähemmälle.

Ei kommentteja: