Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 21. lokakuuta 2016

Hääpäivä

Lasuurikivi on läpinäkymätön,
korukivenä käytetty puolijalokivi.
jormas. Tänään on meillä kromihäät, lasuriitti- tai pronssihäät tai pajuhäät tai savihäät tai pellavahäät. Miten vaan haluamme niitä kutsua. Sarjassamme meillä on siis yhdeksäs hääpäivä, jonka toki kaikki ymmärsivätkin viimeistään lasuriittisanasta.

Tätä(kin) päivää vietämme, kuten päiviskin eilen kirjoitti, enemmän tai vähemmän rakennustyömaalla. Jossa tilaamaamme ekstrakaappia valmis Thaikotimme on kuin keidas erämaassa kaiken keskeneräisyyden keskellä. Päivän kunniaksi tarjoan jossakin päiviksen valitsemassa paikassa Pattayan ytimessä hänelle ja itselleni lounaan. Josta kai siitäkin on tämän päivän nurinkuristen arvojen tai vähintäänkin niiden järjestyksen vuoksi puhuttava varoen. Vaikka ei kai äärifeminismikään kaikkeen yllä eikä edes halua yltää. Että ei voisi tai saisi tasa-arvon vuoksi tarjota naiselle ateriaa, vaan maksu olisi tasattava.

Joku voi sanoa olevansa onnen-Pekka ja minä voin sanoa olevani onnen-Jorma, kun olen löytänyt päiviksen. Tai eihän löytäminen vielä riitä, vaan lisäksi pitää löytyä yhteinen sävel yhteisen polun tallaamiseen vuosikymmeniksi.

Tätä kirjoittaessa palaa mieleen monia muistoja vuosien takaa ja varrelta. Pääosin kaikki mieluisia ja myönteisiä. Toki väliin on mahtunut myös melkoisen tulista riitelyäkin. Mutta ehkä sekin on osa rakkautta ja välittämistä, sillä eihän ventovieraan kanssa kovin helposti saa tai ei edes kannata saada aikaan syviä tunteita liikuttavia riitoja. Ei sitä kannata kannattaa kyllä vaimonkaan kanssa.

Mutta päiviksen rinnalla on mieluista tallustaa tätä ainokaista, itselleni suotua ja enemmän tai vähemmän tarkoitettua elämää. Jota olemme yhdessäkin tallustaneet meille aivan ainutlaatuisen taipaleen. Kuin eilinen päivä, palaa mieleeni aikoinaan Jokilaakson ainoassa rakennuksessa, kodassa vietetyt yhteiset alun yöt. Kun nukuimme puupenkillä vieri vieressä ja kuuntelimme usein koko yön silloin vielä hengissä ollutta Sävelradiota. Elämä on ja me siinä ja sen sykkeessä vahvasti mukana. Rakastan sinua päivis.

Ei kommentteja: