Alussa ajattelin, että blenderillä pitää tehdä smoothieita, mutta pian ymmärsin, että sillä saa myös aamuisin mukavia jogurtteja vaihtelemalla marja- ja hedelmälaatuja sekä lisäämällä joukkoon milloin mitäkin siemeniä tai kuivahedelmiä. Kun blenderillä sekoitetun jogurtin laittaa vähäksi aikaa jääkaappiin, se muuttuu melko nopeasti paksummaksi ja paremmin lusikoitavaksi.
Ylipäätään olen sekoitusten suhteen ollut melko innovatiivinen. Se on ollut helppoa, sillä hankkimamme laite on todellakin täyttänyt odotukset. Se on luotettavasti silpunnut kaiken, mitä sen uumeniin onkaan keksinyt laittaa.
Mangoa, papaijaa, pieni banaani ja ananasta. Ananas oli liian kova haaste laitteelle, joten joukkoon piti lorauttaa vähän hedelmämehua, että myös ananas suostui muuttumaan smoothieksi. |
Täällä jos missään olisi varmasti kannattanut panostaa laitteen laatuun, mutta jostain syystä ostimme ehkä keskihintaisen, Electroluxin valmistaman blenderin. Saa nähdä, kauanko se kestää.
Täällä olisi todella hyvä mahdollisuus olla luova, sillä torien myyntipöydät pursuavat erilaisten hedelmien lisäksi mitä mielenkiintoisemman näköisiä vihanneksia. Ainut ongelma on se, että tunnemme niitä aivan liian heikosti. Suomeksi sanottuna kauppareissuilla ostoskassiin eksyy lähinnä vain tomaatteja ja kurkkuja, banaania, mangoa, vesimelonia, papaijaa ja ananasta, Joskus tulee ostettua dragonfruitia tai sapodilloja, joista viimeksi mainittu edustaakin jo vähän eksoottisempaa lajiketta.
Noillahan jo tietysti onnistuu vaikka minkälaisten smoothieiden valmistus, mutta jostain syystä olen juuttunut toivomaan, että voisin käyttää myös avocadoa. Sitä en täältä ole kuitenkaan onnistunut löytämään ainakaan tällä reissulla. Mutta ehkä niitäkin jostain tulee vastaan.
Smoothiesta tuli lopulta niin paksua, että se piti lusikoida lasista. Hedelmämehua olisi voinut kaataa joukkoon enemmänkin. Tai laittaa hedelmien sekaan jäitä, kuten ainakin täällä usein tehdään. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti