Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 22. syyskuuta 2016

Thai-kodin viimeinen erä on maksettu

Uima-altaat eivät ole vielä käyttökunnossa.
Burmalaiset rakentajat kuulemma luulivat
joeksi ja pesivät vedessä työvälineitään. Nyt
altaat pitää tehopestä. Altaiden avajaiset
pidetään 15.10.
päivis: Kolme ja puoli vuotta sitten päätimme, että Seven Seas Condo Resort Thaimaan Pattayn kupeessa Jomtienilla on meidän juttumme. Siinä vaiheessa tulevaa jättiläiskiinteistöä varten ei ollut tehty oikein mitään näkyvää. Oli vain tasaiseksi lanattu tanner Chaiyapruek soi kolmosen varrella, runsaan puolen kilometrin päässä meren rannalta.

Mutta tänään Jorma kumppaneineen oli paikan päällä tarkistamassa, että asunto on siinä kunnossa, että se voidaan ottaa vastaan. Siitä puolestaan seurasi, että kävin pankissa maksamassa asunnon viimeisen erän. Muutama muukin maksu tuli samalla hoidettua. Havaitut korjaukset on luvattu tehdä ja tähän tietoon Jorma saa asunnon avaimet ensi tiistaina.

Olemme olleet hieman hataran tiedon varassa sen suhteen, miten rahat tulee siirtää Thaimaahan. Jos maksutapahtumat haluaa ottaa varman päälle, jolloin Thaimaassa ei tarvitse hankkia todistusta tai dokumenttia siitä, että raha ei ole ns. harmaata, on turvallisinta hoitaa maksut Suomessa pankin kautta myyjän tilille.

Nyt yhden, noin 7200 euron suuruiseen maksuun pitää lisätä 4000 bahtia, noin sadan euron verran, koska se maksettiin käteisellä. Miksi niin? No siksi, että euron kurssi on parempi, kun bahteja vaihtaa paikan päällä. Tuon neljä tonnia myyjäpuoli veloittaa siitä, että se hankkiin tarpeellisen Forex-dokumentin.

Jorma bongasi posti-
laatikkommekin. Ei
taitaisi Hesari mahtua.
Hieman koin tulleeni harhautetuksi, kun vähän aikaa sitten katselin Seven Seasin Facebook-sivuille laitettuja kuvia kalustetusta asunnosta. Kuvassa huoneissa oli verhot, mutta tänään selvisi, että ne eivät kuulukaan hintaan. Sen olisin tietysti voinut tarkistaa kauppakirjasta, johon on pikkutarkasti listattu kaikki hintaan kuuluva. Syyttää voin siis vain itseäni, mutta olisivat sentään voineet verhokiskot asentaa. Mutta niitä ei kuulemma ole siksi, että ihmiset haluavat kukin omalla tavallaan virittää verhot ikkunaan, joku tankoon, joku kiskoon ja joku ehkä laittaa rullaverhot tai sälekaihtimet. Selityksiä riittää.

Tämä toivon mukaan on nyt ainut marmatus, jonka sanon ääneen. Olen nimittäin aivan täpinöissäni, että pääsen paikan päälle muuttamaan ja sisustamaan kotiamme.

Ei kommentteja: