Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Turussa visioimassa

Jormas: Aamulla kävin katsomassa jäiden seassa Pikkulampemme vedenlämpömittaria ja se näytti -0,5 astetta. On se aito lukema tai ei, kyseessä on kylmin vesi johon olen pulahtanut.

Tästä saisi Helsinkiinkin hienon asuinyhteisön
Tänään hipsin Päiviksen mukaan, kun hän meni miitinkeihin työnsä puolesta Turkuun. Omaan kaveripiiriini on nimittäin tarttunut sieltä kelpo vesseli, johon tutustuin, kun olemme yrittäneet saada Suur-Helsingin Valkonauhan Liisankotia uusiin puitteisiin Katajanokan Luotsikadulle. Jarkon & kumppaneiden firma omistaa siellä kiinteistön, jota itse yritin hankkia jo aikoinaan Sininauhasäätiölle. Silloin etsin paikkaa päihtyneiden tuettuun asumiseen, johon kohde ei mielestäni siihen sopinut. Mutta päihteettömäksi naisten tuetuksi asumisyhteisöksi se on mitä mainioin. Monta on mutkaa matkassa ennen kuin ollaan satamassa.

Mikäpä täällä olisi syödä ja pistellä poskeen aamupalakin
Oli mukava nähdä kaikkea sitä mitä Jarkko Milan on kumppaneineen saanut aikaiseksi Turun seudulla. Aivan erityisen kiinnostava on heidän omistamansa Bore-laiva, joka saattaa olla peräti ensimmäinen Suomen ja Ruotsin välillä seilannut autolautta, jonne autot ajettiin sisään. Paikkoja autoille taisi olla 70 paikkeilla. Osassa laivaa toimii museo, mutta minua kiinnosti hytit ja ravintolat, sillä niissä toimii hostel-tyyppinen hotelli. Hieno toteutus Aurajoessa sotalaivan ja Suomen Joutsenen vieressä.

Komentosillalle suunnittelin George Otsissa ja Boressa kotiamme
Muistan kun aikoinaan Merikallion Jussin kanssa kävimme katsomassa Tallinnassa sotilaskäytössä olleessa satamassa vastaavaa laivaa, George Otsia tarkoituksenamme perustaa siihen asumisyksikkö Helsinkiin. Paikkakin oli epävirallisesti katsottuna Lauttasaaren sillan kupeessa, mutta eihän siitä mitään tullut. Y-Säätiö oli silloin voimissaan ja isollaan. Sitä johti monivuotinen yhteistyökumppanini Hannu Puttonen, joka on jossakin asioissa kaltaiseni jääräpää. Hän sanoi ylipäätään asuntolaivasta saman kuin jo silloin asumiskäyttöön suunnittelemistani merikonteista, että niitä tulee Helsinkiin vain hänen kuolleen ruumiin yli.

Ei ole Hannu enkä minä vielä manan mailla, mutta eläkkeellä olemme molemmat. Voi olla, että Hannun maininta laiva-asunnoista pitää pintansa, mutta Merikonttikotien kanssa saattaa käydä toisinkin. Sen verran monta aihiota ja puuhastajaa on tälläkin hetkellä liikkeellä aiheen parissa.
Bore-laivaa kuitenkin Jarkon kanssa visioitiin, että voimme tuoda sen Helsinkiin ja tehdä siitä jotain todella ainutlaatuista asumisen suhteen, jos löytyy vihreää valoa oikeilta paikoilta.

Ei kommentteja: