Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Merikonttikoti ja -varastot

jormas: Aamupäivä on mennyt kahden merikontin pohjien tekemiseen. Sekin on kovin tarkkaa hommaa, sillä konttien katoille pitää saada parin sentin verran kaatoa. Toisessa toiseen suuntaan ja toisessa toiseen.
Viikonloppuna käytin aimo annoksen aikaa edelleen piirustusohjelman opetteluun, sillä vastuu on minun, että perustuspalkit ja niiden päälle kontit tulevat oikeisiin paikkoihin.

Pitkässä juoksussa ei ole tietoa oikein siitäkään, mikä on nyt hankittujen, käytettyjen konttien käyttötarkoitus. Tässä tapauksessa on myös tullut ostettua sika säkissä, sillä kontteja emme ole nähneet. Tiedämme vain, että niiden pitäisi olla ainakin suunnilleen saman värisiä kuin Merikonttikotimme, saman pituisia, mutta lähes kymmenen senttiä leveämpiä. Ammattitermein kerrottuna kontit  lienevät 40ft-pallet-wide-high-cube-contain.
Kuvan paikalle tulee Duokotimme kokoiset varastot ja autokatos
Joka tapauksessa tämäkin konttiprojekti liittyy vireillä olevan uuden Sinkkukodin suunnitteluun, joka vuorattaisiin nykyisestä kodistamme poiketen kontin ulkopuolelta. Lopputulos olisi silloin myös päinvastainen. Duokotimme näyttää ulospäin merikontilta, mutta ei sisältä. Uusi Sinkkukoti vastaavasti saisi ulkopuolelle pintamateriaalikseen lehtikuusirimoituksen tai vastaavan. Se istuisi paremmin erilaisiin ympäristöihin ja antaisi pallet wide -leveytensä ansiosta sisäleveyttä lisää yli 30 senttimetriä. Nyt näemme siis ensimmäisen kerran livenä minkälaiselta näyttää levein, vakiomittainen merikontti.

Uuden Sinkkukodin rahoituksestakaan ei juuri ole vielä tietoa ja voi olla, että sitä ei edes saada järjestymään. Jollakin lailla takaraja on Tuusulan Asuntomessut vuonna 2020, jossa kaikkien aikojan konseptein, aidosti siirrettävä mummonmökki esiteltäisiin.

Hanke ja ylipäätään konttimaailma on minulle hyvin mielenkiintoinen. Joten mielelläni sen kanssa puuhastelen. Sitä paitsi jotain on saatu aikaankin, sillä oman kotimme lisäksi Järvenpään Mestariasunnoilla on asumiskäytössä on yhtä aikaa rakennettu Sinkkukoti. Joka sekin Duokodin lailla näyttää ulospäin merikontilta.

Ei kommentteja: