Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 24. maaliskuuta 2016

Merikonttikodista ja yheiskuntavastuusa

päivis: Ylen toimittaja, Paula Jokimies, kävi tänään tekemässä juttua Kaikki kotona -radio-ohjelmaan. Puhuttiin merikontissa asumisesta ja yhteiskuntavastuusta. Jokimies sanoi, ettei muista, mistä oli meidät bongannut, mutta blogin lisäksi olemme tietysti olleet esillä myös joissakin lehdissä. Sanoma- ja aikakauspuolella.

Kymppiuutisten loppukevennyksessäkin olimme aikoinaan. Samoin Ruotsista kävi toimittaja ja kuvausryhmä tekemässä juttua suomalaiskanavalle. Viron venäläiskanavakin teki jonkun uutispätkän silloin, kun olimme Merikonttikodin kanssa Hyvinkään Asuntomessuilla.

Jokimies ei onneksi kysynyt, miksi olemme halunneet kodiksemme merikonttitalon. Tai kai hän siihen sai vastauksen kysymättäkin. Jotkut asiat vain alkavat omissa korvissa kuulostaa toistolta. Tarina kun on aina kutakuinkin sama.

Merikonttikodin rakentamista tuli ohjelmaa varten pohdittua siitäkin näkökulmasta, tekisimmekö jotain toisin tai olemmeko kaikkiin ratkaisuihin tyytyväisiä. Totesin, että mikään asia ei ole osoittautunut vääräksi. Niinhän se on. Jos olisi ollut paljon rahaa millä mällätä, Merikonttikoti varmasti näyttäisi paljon upeammalta. Toimittajan toteamus, että talon ulkonäkö on karu, on aivan totta. Itse olen aina nähnyt tämän muistuttavan Etelämantereen tutkimusasemaa.
Tämä eteiskuva on otettu joskus asumisen alkuaikoina. Nyt tästäkin
kuvakulmasta tavaraa näkyisi jo paljon enemmän. Eteisemme on
saman kokoinen kuin vasemman seinän takana oleva yhdistetty
makuu- ja työhuone.
Puhuimme myös yhteiskuntavastuusta laajalla skaalalla roskien keräämisestä vähän kai myös maailman pelastamiseen.

Radiohaastattelu on lehtihaastattelua haastavampi juttu. Lehteä varten ei tarvitse olla niin sanavalmis. On paremmin aikaa ja tilaa pyöritellä vastaustaan. Radiossa sen sijaan pitäisi löytää suoraan jotain mielenkiintoista vastattavaa. Jälkeenpäin saattaa tulla tunne, että miksi en sanonut niin tai näin.

Haastattelu tulee radiosta 5.4. kaikkiaan noin kolmetuntisen Kaikki kotona -ohjelman yhtenä osiona. Sittenpähän kuullaan, mitä oikein tuli sanottua. 

Ei kommentteja: