Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 3. marraskuuta 2015

Rannalla

päivis: Tänään ajeltiin lavataksilla noin puolentoista tunnin päähän Bangsaenin rannalle. Kukaan meistä yhdeksästä aikuisesta ja yhdestä pikkulapsesta ei tiennyt etukäteen minkälaiselle rannalle tarkalleen olemme menossa. Se vain tuli vastaan Bangkokin suuntaan mennessä, kun lavataksin kuskille ensin annettiin melko ylimalkaiset ajo-ohjeet. Vähän tosin pelkäsimme, että siellä, mihin sitten päädymmekään, ei olisi lainkaan palveluja. Olemme kuulleet, että kaikilla maan rannoilla työskentelevien, nykyisen hallituksen määräämä "vapaapäivä" ei olisi Jomtienin tapaan keskiviikko. Bangsae beachillä se ei siis ole ainakaan tiistai.
Bangsaen rannan tuntumassa on komea kiertoliittymä kuninkaineen ja kuningattarineen.
Välillä on mukava päästä pois tutuilta nurkilta. Vaikka Jomtienin ranta onkin kilometrien pituinen, ei se enää oikein jaksa yllättää. Jos rannan nyt pitää edes olla yllätyksiä täynnä.

Päädyimme siis rannalle, josta kotiin palattuamme kaivoin vähän lisätietoa. Googlettamalla selvisi se, minkä olin jo arvannut. Oli selvää, että Bangsaen ei ole ulkomaisten turistien eli falangien kansoittama. Rantaa löytyi silmän kantamattomiin, mutta aurinkovarjojen alla loikoili enimmäkseen vain thaimaalaisilta näyttäviä ihmisiä. Myöskään rannan tuntumassa olevissa kojuissa ja ravintoloissa ei pahemmin näkynyt englanninkielisiä tekstejä.
Tuntui, että ranta ja sen kävelykatu olisivat jatkuneet loputtomiin.
Olisin varmaan aivan pulassa, jos joutuisin paikkaan, jossa ruokalista olisi vain thaiksi. Olen yrittänyt opetella lausumaan thaikielellä sanan kasvissyöjä, mutta en ole varma, saisinko pelkästään tuolla sanalla eteeni annoksen lihatonta ruokaa. Niilläkin alueilla, joissa ulkomaalaisia liikkuu enemmän, kuten meillä Pattayan suunnalla, ei voi täysin luottaa siihen, että tarjoilija ymmärtäisi englantia. Ehkä kasvojen menettämisen pelossa joku joskus jopa saattaa olla ymmärtävinään.

Pattayan lähellä on paljon mukavia rantoja, joista kuulee puhuttavan. Bangsae on nyt siis nähty ja se osoittautui aivan kelvolliseksi, vaikka rantahiekalla olikin hämmästyttävän paljon lasinsiruja. Jomtienilla lasia ei juurikaan näe. Kun päivä oli muutekin mukava, päätimme, että samalla porukalla suuntaamme viikon päästä etelään niin kutsutulle sotilasalueen rannalle. Sieltä osalla meistä on jo ennestään kokemusta. Hyviä tietenkin.

Ei kommentteja: