Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 9. elokuuta 2015

Kasvihuone ja luonto pukkaa satoa

päivis: Pohdin tänään, voisiko viettää päivän tai pari syömällä vain luonnon ja kasvihuoneen antimia. Molemmissa on tällä hetkellä kasvanut ja kypsynyt niin paljon marjoja ja vihanneksia, ettei kaikkea tarjolla olevaa mitenkään pysty tavanomaisella tavalla hyödyntämään.

Olimme muutaman päivän pois Jokilaaksosta ja sillä aikaa vadelmat ja mustikat ovat jatkaneet kypsymistään. Olin varmaan kymmenen minuuttia puskassa, kun puolen litran mitta-astia oli jo täynnä vattuja. Mustikatkaan eivät näytä vielä loppuvan lähellä kotipihaa olevalta pieneltä "palstalta". Toisin oli eilen Laukaan Pitkäniemessä, jossa mustikat olivat jo menneet parempiin suihin. Pienen astian täyttämiseen meni huomattavasti pitempi aika kuin Tuusulan pusikoissa.
Ostin uusia pakasterasioitakin, kun metsä pukkaa marjaa nyt niin kovasti.
Jorman kanssa on käyty välillä kiivasta keskustelua marjojen pakastamisesta. Yritin väittää, että pieneen pakastimeemme ei mahdu marjoja. Piti antaa periksi, kun vähän siivosin pakastimen laatikoita. Siivoamisella tarkoitan esimerkiksi sitä, että tein ruokaa pakastimessa olleista juureksista. Pakastetut leivätkin on tällä erää syöty. Vapaata tilaa tuli kummasti. Pieni kaappipakastin olisi tietysti hyvä ratkaisu, mutta pelkään, että sen täyttämisen ajattelu aiheuttaisi vain turhaa stressiä. Sitä paitsi sellaiselle ei meillä oikein ole tilaa.

Kesän ensimmäiset salaatit eivät onnistuneet kasvihuoneessa. Yritimme kasvattaa niitä amppelipurkeissa, mutta niissä ei ehkä ollut riittävästi kasvutilaa. Kokeilu epäonnistui. Sen jälkeen laitoin salaatin siemeniä kasvihuonelaatikkoon ja jopa alkoi tapahtua.
Salaatti on viihtynyt mansikoiden seassa tai päinvastoin.
Salaattia on nyt enemmän kuin mitä itse pystymme syömään. Vähän paha niitä on muillekaan jakaa, sillä salaatti varmasti nyykähtää nopeasti lehtien poimimisen jälkeen. Kurkkua ja tomaattia ei myöskään ole tarvinnut moneen viikkoon ostaa. Omia syömme varmaan vielä syyskuulle saakka.

Ei kommentteja: