Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 11. heinäkuuta 2015

Lanttupiirakkaa

päivis: Poimin usein erilaisia ruokareseptejä sieltä täältä. Nyt löytyi vanhaa Avotakka-lehteä selaillessa lanttukukkosten ohje. Aika outoa muuten, että sisustuslehdessä oli ruokaohjeita.Tuntui heti, että tuota pitää kokeilla. Joku aika sitten olin jo ottanut talteen ohjeen, jolla olisi voinut tehdä kasvisversion lanttukukosta. Se jäi odottamaan parempaa aikaa, mutta nämä kukkoset suorastaan pakottivat leipomispuuhiin.

Paitsi että minulla ei ole muffinivuokia, joten päätin tehdä lanttupiirakan. Sellainen syntyy ohjeen mukaan aika vähistä aineista: valmiista ruispiirakkataikinasta, lantusta ja sipulista. Lanttukuutiot ja sipuli kypsennetään ensin kohtuullisessa määrässä voita ja maustetaan siirapilla, suolalla ja valkopippurilla. Valkopippurin sijaan tosin käytin inkivääriä.

Monimutkaisemmassa lanttukukko-ohjeessa oli käytetty myös vuohenjuustoa. Koska sitä sattui löytymään jääkaapista, lisäsin täytteeseen myös juustoa. Pirkan ruistaikina oli riittoisaa, joten sain kaulittua piirakkaan vielä kannenkin.

Lanttupiirakan maku oli mahtava, mutta leikatessa se ei pysynyt kasassa, kuten kuvasta näkyy. Sehän nyt ei kauheasti haittaa. Ehkä joskus hankin sellaisia muffinivuokia ja kokeilen tehdä juuri ohjeen mukaisia kukkosia. Silloin ei tarvitse leikelläkään. Sen kun syö.

Ei kommentteja: