Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Elämän tähden ry ja Elämän tähden

jormas: Aikoinaan, saattoi olla vuonna 2011 markkinoi Pirkanmaan sairaanhoitopiiri uutta ilmettään, slogania ja logoa alla olevalla tekstillä:
"Pirkanmaan sairaanhoitopiirin sairaaloiden ilme uudistui kevään aikana. Jatkossa sairaanhoitopiirin sairaalat esiintyvät uuden liikemerkin alla teemalla "Elämän tähden". Pirkanmaan sairaanhoitopiirin näkyvin lippulaiva ja tärkein brändi on Tays eli Tampereen yliopistollinen sairaala. Uusi ilme otetaan käyttöön Taysin toimipisteiden lisäksi myös Valkeakosken ja Vammalan aluesairaaloissa, Ylä-Pirkanmaan terveydenhuoltoalueella ja Kuvantamiskeskuksessa.

Logo uusiUuden liikemerkin muotokieli pohjautuu minolaisen kirjainmerkistön a-kirjaimeen. "Elämän tähti" viittaa muodollaan elämän monimuotoisuuteen ja sairaaloiden työhön elämän etulinjassa. Merkin ilmavuudella ja avoimuudella viestitään sairaanhoitopiirin halua avoimuuteen. Kaksivärisyys viittaa kehoon ja mieleen, moraaliin ja etiikkaan sekä järkeen ja tunteeseen. Merkissä käytetään kahta eri sinistä. Lisäksi sairaanhoitopiirin markkinoinnissa on käytössä muutamia uusia tukivärejä.

Keväästä lähtien näkyvä "Elämän tähden" –markkinointiviestinnän konsepti puhuttelee ihmisiä yhä enemmän asiakasnäkökulmasta. Potilas on sairaaloiden tärkein asiakas, joka kohdataan päivittäin arjessa. Hyvä ja onnistunut hoito motivoi sekä potilasta että terveydenhuollon ammattilaista. Työ tuottaa paljon iloa mutta toisaalta ammattitaitoa vaatii myös kohdata ihmisiä tilanteissa, joissa mitään ei ole enää tehtävissä."

Mutta paljon aiemmin, vuonna 1989 me perustimme Elämän tähden ry:n, jonka tarkoituksena nykyisten sääntöjen mukaan on ihmisten ja eläinten hyvinvoinnin edistäminen ja elämänlaadun parantaminen Suomessa ja ulkomailla.
Yhdistyksen tarkoituksena on myös muiden, yhdistyksen tarkoituksen mukaisesti toimivien yhteisöjen toiminnan tukeminen ja tunnetuksi tekeminen.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys voi:
- Hankkia omistukseensa tai hallintaansa virkistyskäyttöön sekä elämän laadun parantamiseen soveltuvia maa- tai vesialueita, kiinteistöjä, rakennuksia, muita tiloja ja omaisuutta.
- Perustaa, tuottaa tai ylläpitää yksityisiä sosiaali- ja terveyspalveluita, nuorisotoimintaa tai koulutuspalveluja.

Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja sekä toimeenpanna asianmukaiset luvat saatuaan mm. arpajaisia ja rahankeräyksiä, järjestää myyjäisiä, ylläpitää kirpputoreja, käydä tavanomaista kioskikauppaa, harjoittaa konsultointia ja julkaisutoimintaa, rakentaa, vuokrata ja omistaa kiinteistöjä ja huoneistoja, irtainta omaisuutta sekä olla osakkaana erilaisissa yhtiöissä ja vastaavissa."

Meistä on mukavaa, että rekisteröity nimemme on muuallakin käytössä, joka arvatenkin on kyllä Pirkanmaallakin tiedossa. Jos jatkan arvuuttelua, ajattelen, että he ovat myös käyttäneet kohtalaisen määrän veronmaksajien rahoja saadakseen "uuden, pirkanmaalaisen liikemerkin". Edelleenkin ajattelen, että Hämeen suunnalla oltaisiin kyllä elämä nostettu, jos me olisimme vastaavasti ottaneet heidän tuotteensa nimen.

Samasta syystä, mutta toisinpäin, olisi siis ollut korrektia olla meihin vähintään yhteydessä, kun he ovat huomanneet saaneensa muualle rekisteröidyn tuotteen. Mutta tätä yhteydenottoa me jaksamme odottaa uskoen, että kyseessä on vain seudulle tyypillisestä, maan kuulusta ominaisuudesta. Nimittäin hämäläisestä hitaudesta.

Ei kommentteja: