Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 27. kesäkuuta 2015

Matkakoti siirtyi pihapiiriin

päivis: Meillä on nyt kuten Pohjanmaalla muinoin, (lähes) umpipiha. Merikonttikodin kulmalla on nyt myös Matkakoti eli entinen kotimme. Matkakotihan palveli meitä kotina lähes kaksi vuotta ennen Merikonttikodin valmistumista vuonna 2013. Yhdellä pihan reunalla on saunakontti ja lähempänä lammen rantaa on kota.

Huomasin aamupäivällä, että Jorma ajelee pihassa Matkakodilla. Olin kai sanonut, että se pitäisi siivota, joten ajattelin, että Jorma tuo auton lähemmäksi. Eipä parkkipaikallekaan olisi pitkä matka ollut ja virtaakin imuriin olisi saanut tolpasta.

Matkailuautolla ajelu olikin osa Jorman suurta suunnitelmaa tuoda "kesämökki" pihaan. Päätimme, että voimme nyt yöpyä ja välillä oleskella siellä muutenkin. Mutta ensin piti siivota.
Matkakodin paikka on nyt Merikonttikodin kulmalla.
Edellisen, noin vuoden takaisen ajelun jäljiltä paikat olivat huiskin haiskin. Ylimääräistä romuakin oli siunaantunut vähän sinne tänne. Paperinkeräykseen meneviä lehtiä ja muuta paperia oli ison paperikassillisen verran. Luettuja kirjojakin löytyi kassillinen. Vaikeinta oli muistaa, että Matkakoti ei palvele kotina, eikä siellä siis tarvittaisi esimerkiksi klemmareita tai kirjekuoria. Klemmarit jäivät sinne, mutta kirjekuoret toin Merikonttikotiin.

Imurointivaiheessa löytyi yllätys, joka ei missään nimessä ollut iloinen. Matkakodissa on mellastanut hiiri tai ehkä useampiakin. Kolme tyynyä päätyi roskiin. Yksi niistä oli purtu puhki. Yksi tyynynpäällinenkin oli riekaleina. Tämä oli tietysti odotettavissakin. Hiiret ovat olleet lähes joka talvisia vieraitamme, mutta useimmiten ne ovat tyytyneet asustelemaan Matkakodin varastotiloissa. Kerrankin yksi siellä olleista lenkkareista oli toiminut hiiriperheen pesänä. Ja monenlaista tuhoa on ennenkin pitänyt hiirien jäljiltä siivota.

Siivous jäi vielä hieman kesken, mutta ensi yön vietämme Matkakodin petillä. Luultavasti yövymme siellä jatkossakin, sillä Niilo tulee taas ensi viikolla meille ja sillehän on mukavaa, jos se pääsee meidän kanssamme köllimään samaan sänkyyn.

Ei kommentteja: